Românii nu-şi ţin economiile în bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi doi din trei imigranţi din Italia au un cont bancar, nici măcar jumătate din români nu apelează la bănci. Datele provin dintr-o analiză a Asociaţiei Băncilor din Italia (ABI),

Deşi doi din trei imigranţi din Italia au un cont bancar, nici măcar jumătate din români nu apelează la bănci. Datele provin dintr-o analiză a Asociaţiei Băncilor din Italia (ABI), legată de necesităţile bancare ale imigranţilor. Andrea Tarducci, 42 de ani, director al filialei UniCredit Ancona, spune: "Deşi sunteţi cea mai numeroasă comunitate, la băncile noastre ocupaţi locul trei". Este un caz fericit, întrucât raportul ABI plasează pe primele trei locuri ecuadorienii (73,1%), albanezii (67,4%) şi egiptenii (62,8%). Comunitatea noastră se află pe un codaş loc patru, cu doar 44,7% din români care au un cont în bancă.

"De multe ori, i-am întrebat pe români de ce trimit în ţară euro şi nu îi pun aici într-un cont. Cea mai mare parte mi-au răspuns că nu-i interesează, se vor întoarce în România şi vor avea nevoie de bani acolo", completează Tarducci. (Florin Popa, Andi Rădiu)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite