Românii şi italieni, moment de reculegere pentru Giovanna Reggiani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la moartea Giovannei Reggiani, românii din Roma au depus o coroană de flori lângă gara Tor di Quinto din Roma, locul unde a fost asasinată. Pentru moartea ei, cetăţeanul român de etnie rromă, Nicolae Romulus Mailat (25 ani) din Avrig a fost condamnat la 29 de ani de închisoare şi la despăgubiri materiale în valoare de 507.500 de euro.

Pe strada unde acum un an maşinile de poliţie ieşeau după un control în tabăra de ţigani Tor di Quinto, comunitatea românească din Roma a depuns sâmbătă dimineaţa o coroană de flori. Printre altele, iniţiativa organizată de Partidul Românilor din Italia – Identitatea Românească are ca scop şi reabilitarea imaginii românilor din Italia.

„Prin acest gest dorim să exprimăm, în primul rând, condoleanţele şi întreaga afecţiune a tuturor românilor din Italia familiei victimei. În acelaşi timp dorim să scoatem în evidenţă latura umană şi sensibilă a românilor, a căror comunitate a fost prezentată prea des şi nejustificat intr-o lumină negativă”, a declarat Vicepreşedintele partidului, Vicenţiu Acostandei.

Alături de români şi-au anunţat participarea şi angajaţi ai Primăriei din Roma, Luca Gramazio, Ludovico Todini e Pierluigi Fioretti, reprezentanţi ai partidului actualului premier, Silvio Berlusconi, „Popolo della Libertà”.

La rândul lor, tinerii italieni din asociaţia „Azione Giovani” din cartierul roman Tor di Quinto vor organiza în seara asta la ora 19.00 un priveghi de comemorare a Giovannei Reggiani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite