Românii sunt indispensabili pentru agricultura italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În agricultura italiană sunt angajaţi numeroşi sezonieri provenind din spaţiul comunitar sau extracomunitar. Românii reprezintă 12% din totalul muncitorilor agricoli din Italia.

Premierul italian, Silvio Berlusconi a semnat o lege prin care vor fi primiţi în Italia 80 de mii de muncitori sezonieri. Vor veni, astfel, în Peninsulă muncitori sezonieri din statele extracomunitare. “La Coldiretti”, cea mai importantă organizaţie agricolă italiană, solicită, în prezent, publicarea rapidă a noii legi în Monitorul Oficial. Aceasta este indispensabilă începerii anului agricol, deoarece fără muncitorii străini anumite sectoare agroalimentare italiene ar suferi pierderi importante.

Raportul realizat de ONG-ul “Caritas/Migrantes” împreună cu “La Coldiretti” arată că în agricultura italiană sunt angajate peste 98.155 de persoane, provenind din 155 de ţări. Cu toate acestea pe primele trei locuri se situează albanezii (reprezentând 15% din total), urmaţi de români (12%) şi de indieni (10%).

Sezonierii participă la culesul căpşunilor din zona Veronei, al merelor din Provincia Trentino, al fructelor din Regiunea Emiglia Romagna. De asemenea, ei asigură culesul strugurilor din Regiunea Piemonte, al tutunului din Regiunile Umbria şi Toscana şi al roşiilor din Regiunea Puglia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite