Românii, descrişi de locuinţele în care trăiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O artistă germană a colindat timp de trei ani Europa pentru a cunoaşte felul în care compatrioţii noştri îşi amenajează casele. Fotografiile realizate de Beatrice Minda încearcă să prezinte în acest mod inedit identitatea culturală a poporului român.

La Milano, în perioada 13 ianuarie-28 februarie, va putea vizitată o expoziţie de fotografie a unei  artiste germane, dedicată interioarelor de case româneşti.

Artista germană de origine română Beatrice Minda va inaugura astăzi la Milano vernisajul unei  inedite expoziţii de fotografie.

 Expoziţia intitulată “Innenwelt / Inner World”, se va desfăşura la Galeria MiCamera din Via Medardo Rosso 19, Milano şi va cuprinde o serie de  fotografii care surprind interioare de case româneşti.

Beatrice Minda s-a născut în anul 1968 la Berlin. A studiat arta la Şcoala Superioară din Berlin, apoi la Academia de Beaux-Arts din Paris.

Scopul expoziţiei de la Milano este acela de a descoperi identitatea unui popor prin intermediul modului său de viaţă, reflectat cel mai bine de către spaţiul  pe care acesta îl locuieşte.

Pentru realizarea acestui proiect inedit, Beatrice Minda s-a documentat cu rigurozitate, realizând mai multe călătorii, între anii 2003 şi 2006, în toată Europa.

Artista a vizitat atât case autohtone din România, cât şi locuinţe aparţinând românilor stabiliţi în diaspora.Seria fotografiilor expuse la Milano abordează problematici complexe, cum ar fi ataşamentul faţă de ţara de origine, exilul şi emigraţia.

Fotografii care vorbesc despre exil

Lucrările artistei surprind cu minuţiozitate un tablou al vieţii cotidiene a persoanelor care trăiesc în interioarele prezentate în fotografii, dar şi un ecou al realităţilor politice şi sociale ale ţărilor în care aceştia locuiesc.

O particularitate a fotografiilor artistei germane este absenţa oricărui element uman din decor.  Proiectul “Innerwelt / Inner World” s-a bucurat de mare succes în toate ţările în care a fost prezentat, motiv pentru care a fost publicat într-o elegantă monografie aparţinând prestigiosului editor Hatje Cantz, în anul 2007.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite