Românii continuă să se bucure de o tristă popularitate în Peninsulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se află centrul atenţiei mass-media italiene de mai bine de o lună, ca urmare a mediatizării excesive a „violurilor românilor”. Subiectul a depăşit acum spaţiul buletinelelor de ştiri, şi a trecut la emisiunile de divertisment şi la talk-showuri.

La una dintre cele mai conscute emisiuni de divertisment „Le Iene” (Hienele) difuzată de Italia 1 a fost difuzată vineri o înregistrare cu camera ascusă, care îl are ca protagonist pe actorul Paolo Calabresi. Acesta, însoţit de un amic, a colindat într-o seară periferiile Romei, pretinzând că e este român.

Gluma s-a dovedit însă una foarte periculoasă, după ce, în faţa unui local a riscat să fie înjunghiat. El s-a apropiat de un grup de tineri şi le-a cerut o ţigară dar imediat un italian a ieşit din grup întrebând: „Voi sunteţi ăia care mergeţi prin oraş şi violaţi femeile?”.

După care a scos cuţitul şi a început să fugă după actorul italian. Situaţia nu s-a liniştit decât după ce Calabresi şi-a dezvăluit adevărata identitate.

Înregistrarea a făcut suficientă vâlvă cât să-l determine pe primarul Romei, Gianni Alemanno să recunoască faptul că „trecem printr-un moment delicat”. El a cerut italienilor să facă diferenţa între „cine greşeşte şi cine se comportă respecând regullile”.

Cu o zi înainte, pe unul dintre posturile televiziunii publice, Rai Due, a fost difuzat talk-showul „Anno zero”, realizat de jurnalistul Michele Santoro.

Emisiunea s-a intitulat „Arrivano i mostri” (Vin monştii) şi a vrut să dezlege misterul „violului de la Caffarella” cu cei doi suspecţi români arestaţi, dar care pentru care anchetatorii nu au nicio probă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite