Românii care au violat o minoră, condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii care au violat o minoră, condamnaţi
Românii care au violat o minoră, condamnaţi

După o anchetă cu multe peripeţii, Gavrilă Oltean (27 de ani) şi Ionuţ Jean Alexandru (18 ani) au fost condamnaţi ieri la 11 ani şi patru luni, respectiv şase ani de închisoare pentru violarea unei minore italiene.

Oltean va fi obligat să plătească victimei 80.000 de euro daune, iar Alexandru-30.000. Bărbatul de 27 de ani a primit o pedeapsă mai mare decât tovarăşul său pentru că mai este acuzat de un viol, petrecut în luna iulie în parcul Pigneto din Roma.

Audierea celor doi s-a desfăşurat cu uşile închise, iar românii au fost aduşi în sala de judecată de patru poliţişti care au rămas să supravegheze intrarea până la finalul dezbaterilor. La ieşire, infractorii au evitat să privească grupul de jurnalişti italieni veniţi la proces.

Iniţial, pentru violul petrecut în ziua de Sfântul Valentin, în parcul Caffarella din Roma fuseseră arestaţi doi români nevinovaţi, Karol Racz (36 de ani) şi Alexandru Loyos Isztoika (20 de ani).

Probele de ADN au dus la eliberarea acestora după mai bine de o lună de detenţie. Rămâne încă un mister de ce Isztoika, în noaptea anchetei, a mărturisit violul. El şi-a retras declaraţia a doua zi, afirmând că a fost bătut de poliţiştii români aflaţi în misiune la Roma.

Adevăraţii vinovaţi, Alexandru şi Oltean au fost arestaţi pe 20 martie. De această dată, probele ADN au dovedit vinovăţia lor, iar cei doi au fost judecaţi în regim de urgenţă. Avocaţii celor doi români au anunţat că nu vor face recurs la sentinţa dată ieri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite