Românii, campioni la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa conaţionalilor noştri, "Noi suntem români", a câştigat în 2007 Turneul Multietnic din Peninsulă Nume precum Mutu sau Chivu sunt pe buzele tuturor în Italia. La Roma există

Echipa conaţionalilor noştri, "Noi suntem români", a câştigat în 2007 Turneul Multietnic din Peninsulă

Nume precum Mutu sau Chivu sunt pe buzele tuturor în Italia. La Roma există însă şi o echipă de fotbal a amatorilor români, care s-a clasat pe locul întâi în competiţia imigranţilor din Peninsulă.

În ultimii doi ani, asociaţia "Noi suntem români", din Roma, s-a implicat mai ales în acţiunile cu caracter sportiv ale conaţionalilor noştri. În urma participării la diverse competiţii, echipa de fotbal s-a remarcat prin tehnică, dăruire şi efort.

"Noi suntem români" a fost înfiinţată în 2006 de Silviu Ciubotaru (39 ani), din Timişoara. El lucrează în sistemul sanitar, dar pasiunea pentru fotbal l-a determinat să pună bazele unei echipe în cadrul asociaţiei sale. Toţi jucătorii au un trecut sportiv de performanţă, preşedintele însuşi activând peste 10 ani în Divizia C, la Progresul Timişoara.

Antrenorul principal al echipei este Bobârcă Tomiţă (33 ani), din Galaţi. El este cel care, încă din 2004, a coordonat grupul de jucători. Şi el a făcut un liceu sportiv în ţară şi, în pofida faptului că aici lucrează în comerţ, pasiunea pentru fotbal e mai presus de orice. Secundul e Bobârcă Nicuşor. Românii au obţinut marele titlu în 2007, devenind campionii Turneului Multietnic.

Ciubotaru ne-a precizat: "Deşi participarea noastră la competiţii e mai mereu încununată de succes, nu suntem sprijiniţi financiar de nimeni. Cheltuielile inerente (echipament etc.) sunt suportate de antrenorul principal, sufletul echipei, Tomiţă. Ne dorim un teren al nostru pentru antrenamente şi, mai ales, finanţare".

La începutul lunii februarie, la a doua ediţie a Turneului Multietnic, organizat de comunitatea latino-americană, în colaborare cu Primăria Romei, românii au jucat finala contra echipei sud-americane Internacional. Scorul a fost 5-2 pentru sud-americani. După meci a avut loc decernarea cupelor, la final încingându-se o petrecere cu grătar, vin şi dans, la care au participat şi suporterii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite