Românii, din nou campioni la fotbal amator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal „Steaua 2005” este câştigătoarea turneului organizat de CSI (Centrul Sportiv Italian) Roma. Competiţia s-a desfăşurat duminică, 23 noiembrie 2008, la iniţiativa CSI

Echipa de fotbal „Steaua 2005” este câştigătoarea turneului organizat de CSI (Centrul Sportiv Italian) Roma.

Competiţia s-a desfăşurat duminică, 23 noiembrie 2008, la iniţiativa CSI Roma şi în colaborare cu  Asociaţia „Noi suntem români”din Roma. 

S-a dorit ca acest concurs să fie unul dintre evenimentele menite să creeze comunităţilor de emigranţi prezente la Roma soluţii de integrare  socială prin intermediul sportului.

Alături de echipa italiană CSI Roma, au participat şi echipe ale comunităţilor de emigranţi români, sudamericani şi indieni. „Steaua 2005” a învins în finală în faţa echipei române „Trullo Rapid”.

Comunitatea de români de la Roma este una dintre cele mai numeroase de pe teritoriul Italiei, de aceea, Silviu Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei „Noi suntem români”, şi-a propus să organizeze cât mai multe evenimente care să-i adune pe românii din toate zonele capitalei.

“Este mereu o plăcere să te regăseşti alături de persoane de o cultură diferită” a spus Daniele Pasquini, preşedintele CSI Roma.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă cu preparate culinare din bucătăria românească şi sudamericană. S-au gustat sărmăluţele moldoveneşti şi „Guatita”, o mâncare tradiţională din Ecuador, cu orez, cartofi fierţi, burtă de vită şi sos picant cu ardei iute.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite