Românii pot beneficia de ajutor social după zece ani de muncă în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă lege care a stârnit valuri de proteste în Italia este cea referitoare la regimul acordării ajutoarelor sociale. Categoria socială cea mai afectată va fi cea a cetăţenilor

O nouă lege care a stârnit valuri de proteste în Italia este cea referitoare la regimul acordării ajutoarelor sociale. Categoria socială cea mai afectată va fi cea a cetăţenilor comunitari şi extra-comunitari. Guvernanţii au propus ca, începând din ianuarie 2009, ajutoarele sociale să fie acordate numai celor care au lucrat neîntrerupt timp de zece ani. Solicitanţii mai trebuie să demonstreze că au şi rezidenţă de minimum zece ani în Italia.

Antonio Azzollini, preşedintele Comisiei de buget a Senatului, susţine că singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei legi vor fi imigranţii. Partidul Democrat şi sindicatele consideră însă că noua măsură vizează şi un segment important al italienilor, cum ar fi casnicele, unii reprezentanţi ai bisericii sau conaţionalii care emigrează.

Regimul acordării ajutoarelor sociale suferise deja modificări printr-un decret de lege din 25 iunie 2008. Conform acestuia, cetăţenii comunitari care solicitau ajutor de la stat trebuiau să fi avut permis legal de şedere timp de cinci ani consecutiv.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite