„Românii arestaţi pentru viol au fost bătuţi în secţia carabinierilor” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ziare italiene preiau alarma dată de către ministrul de Interne referitor la traficul de organe ale minorilor care ajung clandestin în Italia. Presa anunţă, de asemnea, despre faptul că românii arestaţi pentru violul de la Guidonia au fost bătuţi.

„Guidonia: Românii arestaţi pentru viol au fost bătuţi în secţia carabinierilor”, titrează „Il Giornale”. Rita Bernardini, parlamentar radical, şi Sergio D’Elia, de la asociaţia „Nessuno Tocchi Caino”, i-au vizitat ieri pe cei şase români arestaţi pentru violul de la Guidonia, la închisoarea Rebibbia.  Cei  doi au constatat că românii au fost bătuţi. „Unul şchiopăta vizibil şi avea un ochi umflat. Alţi doi bărbaţi aveau ochii vineţi, dar au afirmat că s-au rănit singuri. Din ceea ce ne-au povestit arestaţii, au fost bătuţi în timp ce erau închişi în celulele din secţia carabinierilor. Nu este exclus că cei şase români au fost bătuţi şi în interiorul închisorii Rebibbia”, au spus Bernardini şi D’Elia. Deputaţii radicali vor presenta astăzi un comunicat urgent către miniştrii Apărării şi Justiţiei în care se va cere luarea de măsuri în privinţa românilor bătuţi.

„Guidonia: au fost eliberaţi cei doi români acuzaţi de complicitate
, scrie şi cotidianul „La Repubblica” tot despre cazul violului de la Guidonia. Cei doi români nu au participat la violul din seara de 22 ianuarie, dar i-au ajutat pe ceilalţi patru acuzaţi să se ascundă şi apoi să fugă. Procurorul a decis ca ei să rămână în arest la domiciliu. De teama agresiunilor, românii au fost duşi într-o locuinţă secretă din nordul Italiei.

„Maroni: în Italia există trafic cu organe provenite de la minori”
, relatează „La Stampa”. Aceasta este alarma trasă de către ministrul de interne italian, Roberto Maroni. „Este nevoie de instituirea unei bănci de date ADN pentru a combate fenomenul”, a spus ministrul.

Traficul de organe prezent în Italia este explicat prin comparaţia numerelor copiilor extra-comunitari sosiţi în Italia şi apoi dispăruţi, cu semnalările de trafic de organe din partea ţărilor de origine. Din 1.320 de minori care au ajuns cu barca pe insula Lampedusa în anul 2008, 400 au dispărut fără urmă.

„Imigranţi: Fluxul trebuie blocat în următorii doi ani, se salvează cine este deja în Italia”
, scrie „Il Messaggero”. Ministrul de Interne, Roberto Maroni, propune blocarea pe o perioadă de doi ani a noilor permise de şedere pentru extra-comunitari. A justificat această propunere în contextul crizei economice, prin salvarea locurilor de muncă ale persoanelor care sunt deja în Italia. „Locul de muncă este nesigur pentru toţi, dar muncitorii străini sunt mai expuşi. Doar după ce criza se va termina vom permite altor străini să intre în ţară”, a mai spus ministrul.

„Justiţia italiană are viteza unui melc: 32 de milioane de euro plătite în 2008 pentru daune”
, anunţă tot „Il Messaggero”.  În anul 2008, statul italian a plătit 32 de milioane de euro cetăţenilor pentru daunele create în urma proceselor prea lente. Italia se află pe locul 156, din 181 de ţări, în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite