Românii cu afaceri anti-criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fraţi au deschis un depozit en-gross de produse româneşti. Au plecat de la un magazin cu specific românesc şi cum afacerea le merge bine s-au extins.

De când au deschis magazinul acum doi ani, Marius Maniu (30 de ani) şi fratele său, Mihail (27 de ani), au înregistrat creşteri progresive în vânzări.
Criza economică a dat peste cap activitatea multora dintre proprietarii magazinelor alimentare româneşti de la Roma. Cei mai mulţi se plâng de faptul că în ultimele luni volumul vânzărilor a scăzut. Marius Maniu spune însă că: “Noi nu simţim efectele crizei, e o perioadă bună pentru investiţii” .
“Sunt în Italia de unsprezece ani, iar după doi ani a venit şi fratele meu. Am făcut de toate în tot acest timp. Am muncit în construcţii, apoi într-un atelier auto”, spune Marius.
Însă, în toată această perioadă au muncit cu gândul de a deveni la un moment independenţi. Visul lor s-a împlinit acum doi ani când au deschis magazinul “Multi Market Românesc” în cadrul căruia funcţionează şi o măcelarie.

Au investit împreună cu un asociat

Propunerea de a deschide un depozit a venit în urmă cu câteva luni de la un român cu experienţă în vânzări, Vasile Tapurin (36 de ani) din Constanţa.
“Mă bucur foarte mult ca au acceptat propunerea mea. Activitatea are toate şansele să funcţioneze bine, ţinând cont de faptul că eu am deja legături cu potenţialii clienţi de pe piaţă”, spune Vasile.
Au achiziţionat o autoutlitară pentru transportul mărfii, mai multe stivuitoare şi o cameră frigorifică, iar depozitul a fost practic deschis în două luni de zile.

Afaceri româneşti de succes în Italia

La Torino 7% din afacerişti sunt imigranţi iar cei mai mulţi străini care au firmă proprie sunt români. În staţiunea de lux Pragelato din Munţii Alpi locuiesc 215 conaţionali. În fiecare hotel din zonă lucrează cel puţin o româncă. Iarna, pistele de schi sunt întreţinute de compatrioţi. Tot aici o româncă a deschis un magazin cu produse româneşti pentru că celelalte magazine sunt prea departe sau au preţuri mari. Unul din principalele lanţuri de magazine din Italia a decis să introducă în oferta sa şi produse tradiţionale româneşti, iar la Roma în luna martie a fost inaugurat primul complex comercial românesc din Italia.

Citiţi mai multe despre magazinele româneşti din Italia pe www.adevarul.it

Citiţi şi:
- Pragelato, staţiunea ridicată de români
- Torino: 7% din afacerişti sunt imigranţi
- Produse româneşti într-un hipermarket din Italia
- Cârnaţii olteneşti, la mare căutare
- Roma: A fost inaugurat primului complex comercial cu profil românesc

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite