Românii din Italia, între teamă şi integrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opinia negativă pe care o au italienii despre conaţionalii nostri este rezultatul modului greşit în care anumite ştiri au fost prezentate şi interpretate de către mass-media din Peninsulă. În

Opinia negativă pe care o au italienii despre conaţionalii nostri este rezultatul modului greşit în care anumite ştiri au fost prezentate şi interpretate de către mass-media din Peninsulă. În realitate însă, românii din Italia sunt un bun exemplu de integrare.

Acestea sunt concluziile studiului despre românii din Italia, efectuat de guvernul român şi prezentate publicului în cadrul campaniei “Romania, piacere di conoscerti”, lansată în luna septembrie. Studiul a evidenţiat trei aspecte fundamentale: diminuarea toleranţei italienilor este rezultatul comportamentelor ilegale ale străinilor; modul negativ în care românii sunt percepuţi de către italieni este datorat, în special, ştirilor negative promovate de către media din Peninsulă; părerea italienilor despre conaţionalii nostri se îmbunătăţeşte în momentul în care cele două naţii ajung să interacţioneze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite