Românii din Italia ajută sinistraţii de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie a micilor întreprinzători din Peninsulă a lansat o campanie de sprijin al sinistraţilor din Moldova Preşedintele şi vicepreşedintele asociaţiei, patroni ai unor firme de

O asociaţie a micilor întreprinzători din Peninsulă a lansat o campanie de sprijin al sinistraţilor din Moldova

Preşedintele şi vicepreşedintele asociaţiei, patroni ai unor firme de construcţii, au trimis deja în ţară primul tir cu apă minerală îmbuteliată.

Costică Noru (39 de ani), din Panciu, este vicepreşedintele Asociaţiei "Micii întreprinzători români din Italia". Împreună cu preşedintele asociaţiei, a luat decizia de a veni în ajutorul celor rămaşi fără casă în urma inundaţiilor din Moldova.

"Gheorghiţă Mihoc (n.r. - preşedintele asociaţiei) a rămas marcat de imaginile şocante vizionate la ştiri despre inundaţiile din România. Am avut o discuţie scurtă şi am hotărât să trimitem în ţară numaidecât tiruri cu apă şi alimente", precizează Costică.

"Luni deja a ajuns prima maşină în judeţul Neamţ, căci acolo au fost foarte multe sate afectate. Am trimis, pentru început, zece mii de litri de apă minerală îmbuteliată", informează vicepreşedintele asociaţiei întreprinzătorilor români.

Au văzut tragedia la televizor

Cei doi români care au avut această iniţiativă sunt patronii unor firme de construcţii şi restaurări în Roma. Gheorghiţă Mihoc (36 de ani), din Roman, susţine că vor trimite sinistraţilor din judeţul Neamţ şi materiale de construcţie (ciment, fier şi cărămidă). "Vrem ca românii noştri de acasă să ştie că ne gândim la ei şi că îi vom sprijini", susţine Mihoc.

Acesta se află deja în mijlocul oamenilor rămaşi sub cerul liber, distribuindu-le apă şi mângâindu-i cu o vorbă bună şi încurajări. Cei doi patroni români s-au angajat chiar să construiască o casă pentru o femeie din comuna Tămăşeni. Apele au luat gospodăria şi toată agoniseala de-o viaţă a femeii, lăsând-o pe drumuri cu trei copii, dintre care unul cu nevoi speciale.

Geta Lupu, secretarul naţional al Partidului Identitatea Românească din Italia, s-a implicat şi ea în această campanie, deplasându-se în mijlocul sinistraţilor şi dând o mână de ajutor la distribuirea alimentelor. De asemenea, secretarul PIR a lansat şi un apel umanitar tuturor firmelor de construcţii româneşti din Italia de a veni în ajutorul conaţionalilor, donând materiale de construcţii.

Unde se distribuie ajutoarele

Ajutoarele se vor distribui în comunele: Răchiteni, Tămăşeni, Adjudeni. În comuna Tămăşeni va fi construită şi casa în care va locui femeia rămasă pe drumuri împreună cu cei trei copii. Valoarea primului transport este de 10.000 euro. Din Asociaţia "Micii întreprinzători români din Italia" fac parte 35 de patroni români ai unor firme de construcţii care sunt active în partea centrală a Italiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite