România participă la "Sărbătoarea Popoarelor" de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică 18 mai, în Piaţa Catedralei San Giovanni din Roma va avea loc "Sărbătoarea Popoarelor". Cu o tradiţie de 16 ani, manifestarea acordă spaţiu celor peste 40 de grupuri de

Duminică 18 mai, în Piaţa Catedralei San Giovanni din Roma va avea loc "Sărbătoarea Popoarelor". Cu o tradiţie de 16 ani, manifestarea acordă spaţiu celor peste 40 de grupuri de minorităţi rezidente în Italia dându-le posibilitatea de a-şi prezenta caracteristicile culturale prin expoziţii, produse gastronomice şi spectacole folclorice.

România va fi reprezentată de ansamblul de dans "Flori de mai" care va interpreta hore din diferite zone ale ţării. De asemenea, la standul Caritas vizitatorii vor putea degusta produse gastronomice specific româneşti.

Evenimentul este organizat de Parohia şi Institutul Teologic "GB Scalabirini" în colaborare cu ONG-urile pentru integrarea străinilor Migrantes şi Caritas, sub patronajul Primăriei şi Consiliului Provincial din Roma. Organizatorii consideră că în momente de sărbătoare, străinii pot să expună mai uşor autorităţilor italiene problemele cu care se confruntă.

Sloganul din acest an este "Suntem cu toţii imigranţi" şi a fost inspirat dintr-un mesaj al Papei Ioan Paul al II-lea: "Mobilizarea trebuie să ţină mereu cont de demnitatea omului. Fiecare dintre noi este un gând al lui Dumnezeu, este o bătaie de inimă a Sa şi tocmai din acest motiv suntem cu toţii imigranţi şi pelerini, dar nu vagabonzi fără ţintă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite