România, invitat de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Torino - 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va fi oaspete de onoare a celei de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino, care se va desfășura în perioada 10 - 14 mai 2012.România, invitat de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Torino - 2012

Informația a fost recent confirmată, pentru ziarul „Ora României”, de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Salonul Internaţional de Carte de la Torino este cea mai importantă manifestare de profil din Italia.

Printre invitații de seamă, la ediția din 2012 este așteptat maestrul Radu Beligan, alături de actorii Teatrului „Masca” din București.

Anul acesta, cea de-a XXIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino s-a desfășurat în perioada 12-16 mai, având ca temă: Memoria, sămânţa viitorului. La ediţia din 2011 prezenţa românească a fost cea mai consistentă dintre toate ediţiile precedente, nu numai datorită traducerilor numeroase din literatura română, ci şi a impresionantului număr de invitaţi: peste 50 de scriitori, traducători, critici literari şi jurnalişti, italienişti şi românişti de marcă, reprezentanţi ai unor edituri italiene.

Citiţi mai multe pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite