Români bănuiţi de instigare la revoltă în închisori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români bănuiţi de instigare la revoltă în închisori
Români bănuiţi de instigare la revoltă în închisori

Mai mulţi români sunt suspectaţi că au instigat puşcăriaşii la revoltă în mai multe închisori din Peninsulă. Căldura toropitoare din ultima săptămână a încins spiritele în multe dintre puşcăriile italiene.

Cele peste 37 de grade Celsius care au fost atinse în Perugia, Como şi Florenţa au făcut ca deţinuţii din închisorile acestor oraşe să se revolte de mai multe ori. La Como, deţinuţii de la Bassone au bătut în barele celulelor timp de trei zile cu orice obiect pe care îl aveau la îndemână.

Acolo sunt înghesuiţi 600 de deţinuţi într-un spaţiu care ar fi trebuit să găzduiască doar 300. În noaptea de marţi spre miercuri şi ieri dimineaţă, scenele de revoltă s-au repetat şi la Florenţa.

Cei 950 de deţinuţi de la Sollicciano, care trăiesc într-o incintă destinată pentru cel mult 450 de persoane, au aruncat pături incendiate pe coridoare. Deţinuţii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că trăiesc în condiţii inumane, cu hrană puţină şi de proastă calitate.

În Toscana, contravaloarea mesei de prânz a unui deţinut este de numai 1,53 de euro.

Potrivit ziarului „La Repubblica“, secretarul general al Uniunii Italiene a Muncitorilor şi a Administraţiei Publice, Eugenio Sarano, crede că revoltele au fost puse la cale de deţinuţi români sau albanezi.

La începutul anului, dintre cei 63.460 de deţinuţi din Peninsulă, 2.723 erau români.

Un senator italian este de părere că puşcăriaşii străini ar trebui transferaţi în propriile ţări şi astfel s-ar instaura din nou liniştea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite