Români blocaţi în greva angajaţilor de la Alitalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii companiei aeriane Alitalia sunt de două zile în grevă spontană. Din acest motiv, cel puţin 50 de zboruri de pe aeroportul Fiumcino sunt în pericol de a fi anulate. Printre

Angajaţii companiei aeriane Alitalia sunt de două zile în grevă spontană. Din acest motiv, cel puţin 50 de zboruri de pe aeroportul Fiumcino sunt în pericol de a fi anulate.

Printre călătorii exasperaţi, se numără mulţi români care au rămas blocaţi pe cel mai mare aeroport din Roma.

Munţi de bagaje, călători obosiţi şi fără speranţe este atmosfera din ultimele două zile de pe aeroportul Fiumicino din Roma. La ghişeele Alitalia se formează constant cozi de bagaje şi călători care cer explicaţii. Ei sunt întâmpinaţi de răspunsurile negative ale angajaţilor şi se retrag fără soluţii.

Eugen Romică Rachieru (40 de ani), din Oneşti, lucrează în Libia, dar trece des prin Roma, ca să ajungă în România. A ajuns la 7.00 dimineaţa pe aeroportul din Roma şi urma să plece cu un zbor Alitalia spre Bucureşti.

Greva spontană a izbucnit exact la câteva minute înainte de îmbarcare şi timp de câteva ore a încercat să găsească o soluţie. „Am fost la cel puţin 10 case şi am stat la 10 cozi şi nimeni nu ne-a oferit nici o soluţie. Nici nu ştiu ce să mai fac, sunt obosit şi cred ca v-a trebui să îmi caut şi hotel în noaptea asta”, ne-a spus Eugen.

În aceeşi situaţie se află şi Mihai Bălan (61 ani), din Braşov, blocat pe aeroportul Fiumicino. El a rezervat un bilet pe ruta Bucureşti- Toronto, cu escală la Roma. După o întârziere de trei ore pe Otopeni, Mihai a ajuns la Roma şi a constatat că şi cursa Alitalia pentru Toronto a fost anulată din cauza grevei.

Nu şi-a recuperat bagajele pentru a putea să facă plimbarea de la un ghişeu la altul, după indicaţiile angajaţilor italieni. „Alerg de patru ore, ca să văd ce se poate face, nici nu ştiu dacă mai pot să îmi recuperez bagajele. Nu se vede nici un fel de interes din partea lor, nimeni nu ne informează nimic”, ne-a spus Mihai.

Protestul angajaţilor de la Alitalia a izbucnit luni, 10 noiembrie. Principalele sindicate nu sunt de acord cu măsurile prevăzute de noua strategie a consorţiului italian CIA, format pentru a salva compania de la faliment.

Protestul se referă la câteva mii de disponibilizări şi reduceri de fonduri. Marţi dimineaţa, angajaţii Alitalia au intrat în grevă spontană şi pe parcursul zilei au fost anulate 124 de curse interne şi internaţionale.

Greva a continuat şi miercuri cu anularea a 50 de zboruri. Aeroportul Fiumicino a pus la dispoziţie un site şi un număr de telefon pentru a afla situaţia zborurilor, dar fără o actualizare în timp real.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite