Românce faţă în faţă cu traficul de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 23 mai, organizaţia non-guvernamentală "Centrul de Informare şi Educare pentru Dezvoltare" din Roma va demara un proiect de pregătire practică şi teoretică a mediatorilor culturali care

În 23 mai, organizaţia non-guvernamentală "Centrul de Informare şi Educare pentru Dezvoltare" din Roma va demara un proiect de pregătire practică şi teoretică a mediatorilor culturali care lucrează cu victimele traficului de persoane şi a minorilor abuzaţi.

Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană, are ca parteneri Italia, Grecia şi Albania. Printre cei 30 de mediatori culturali albanezi, ruşi, marocani se află şi 5 românce.

După cursul teoretic intensiv care se va încheia la sfârşitul lunii iunie mediatorii culturali vor începe practica pe străzile Romei şi în centrele de primirea victimelor traficului de persoane.

"Traficul internaţional de persoane are ca destinaţie Italia, dar a inclus şi România în sfera de interes. De cele mai multe ori, fetele constrânse să se prostitueze nu cunosc limba şi legislaţia ţării unde ajung şi asta le dă impresia unei situaţii fără ieşire. În aceste cazuri intervin mediatorii culturali care le ajută să părăsească labirintul în care au intrat", ne-a explicat Priscilla Solis, coordonatoarea proiectului.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite