Româncă absolvită de vină de Curtea de Casaţie Italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O conaţională care fusese acuzată în anul 2007 de încasarea ilegală a unui buletin bancar destinat mamelor de nou-născuţi a fost declarată nevinovată de către Curtea de Casaţie italiană.

O conaţională care fusese acuzată în anul 2007 de încasarea ilegală a unui buletin bancar destinat mamelor de nou-născuţi a fost declarată nevinovată de către Curtea de Casaţie italiană. Valoarea buletinului bancar era de 1.000 de euro.

Femeia declarase în anul 2006 că este cetăţean al unui stat UE, pentru a putea beneficia de un “bonus bebe” în valoare de 1000 de euro. Legea finanţelor din anul 2006 prevedea ca mamele italiene sau comunitare să primească o indemnizaţie în valoare de 1.000 de euro, numită “bonus bebe”, pentru fiecare copil născut sau adoptat pe parcursul anului 2005.

Românca fusese absolvită de vină în anul 2007 de către Tribunalul din Varese, deoarece fapta ei nu exista ca infracţiune în codul penal. Anul acesta însă, Procuratura a făcut recurs la Curtea de Casaţie, pentru rejudecarea cazului conaţionalei noastre.

Decizia Curţii a fost aceeaşi cu cea a Tribunalului din Varese de anul precedent: românca a fost absolvită de orice vină.
 
Judecătorii au considerat că femeia nu a acţionat cu premeditare, ea nedorind să înşele statul italian şi că întrega vină aparţine autorităţilor italiene care nu au controlat cu atenţie documentele de identitate ale româncei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite