Român grav rănit, dat afară din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Lupşa (19 ani) din Reşiţa a fost victima unui accident rutier în urmă cu două săptămâni, în timp ce se întorcea de la mare cu părinţii. Pe autostrada dintre

Dragoş Lupşa (19 ani) din Reşiţa a fost victima unui accident rutier în urmă cu două săptămâni, în timp ce se întorcea de la mare cu părinţii.

Pe autostrada dintre Civitavecchia şi Roma, maşina familiei a fost lovită din spate de un autovehicul condus de un italian. Tânărul, care se afla pe bancheta din spate, a fost foarte grav rănit.

Un elicopter l-a transportat la Spitalul "Gemelli" din Roma, unde pacientul a primit "codul roşu". Era inconştient şi avea fisură de coloană în zona lombară.

"Medicii mi-au spus că e în stare critică, dar este sub control", povesteşte Maria Lupşa, mama băiatului. Medicii i-au cerut să cumpere faşa pentru fixarea coloanei fiului şi tratamentul necesar.

A doua zi, deşi avea febră şi dureri puternice de spate, Dragoş a fost externat. "Nu avem ce discuta, viaţa copilului nu este în pericol şi se poate reface acasă", a spus unul dintre medici. Pentru febră şi dureri i-a fost recomandat Paracetamol şi Augumentin.

"Nu este o regulă a spitalului externarea pacienţilor pe motivul lipsei de locuri, dar se procedează aşa uneori. În cazul lui Dragoş, atât timp cât medicul a semnat documentul externării, înseamnă că şi-a asumat responsabilitatea, indiferent de ceea ce consideră familia", a afirmat pentru "Adevărul" purtătorul de cuvânt al Spitalului "Gemelli", Angela Mangini.

Băiatul, elev în clasa a XI-a la un liceu italian, este acoperit de asigurarea sanitară a mamei sale, care lucrează legal la Roma. În prezent, el urmează să fie reinternat în alt spital, starea sa fiind gravă.

Nu este o regulă a spitalului externarea pacienţilor pe motivul lipsei de locuri, dar se procedează aşa uneori. În cazul lui Dragoş, atât timp cât medicul a semnat documentul externării, înseamnă că şi-a asumat responsabilitatea
Angela Mangini, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Gemelli"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite