Român condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român, Ion Apetroaei, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru complicitate la uciderea Pierinei Sari, o batrână care lucra într-un magazin de bijuterii, informează

Un cetăţean român, Ion Apetroaei, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru complicitate la uciderea Pierinei Sari, o batrână care lucra într-un magazin de bijuterii, informează cotidianul italian "La Repubblica".

Crima a avut loc pe data de 26 mai 2006, în încinta unui magazin de bijuterii, în timpul unei tentative de jaf. Sentinţa pe numele lui Ion Apetroaei a fost dată de juraţii tribunalului din Latina după şase ore de deliberări.

În urmă cu o lună, făptaşul crimei, Ovidiu Tănase, nepotul lui Ion Apetroaei, a fost condamnat la 30 de ani de detenţie.

Conform reconstituirii asasinatului, Tănase a intrat în magazinul din Piaţa Terracina şi a lovit-o în mod repetat cu un cuţit pe Pierina Sari, jaful iniţial transformându-se într-o crimă. El a fost aşteptat afară de Ion Apetroaei, unchiul său, complice la jaf şi cel care a organizat fuga în România.

Cei doi au fost prinşi şi arestaţi la câteva zile după comiterea faptei, cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate la ieşirea dintr-un bar aflat în apropierea magazinului de bijuterii din Piaţa Teraccina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite