Roma: 300 de ţigani evacuaţi dintr-o tabără ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din aşezările ilegale situate sub viaductul Magliana, din zona Romei, au fost evacuaţi 300 de ţigani, majoritatea de naţionalitate română, informează cotidianul "Il Messaggero". Romii au

Din aşezările ilegale situate sub viaductul Magliana, din zona Romei, au fost evacuaţi 300 de ţigani, majoritatea de naţionalitate română, informează cotidianul "Il Messaggero".

Romii au ocupat zona respectivă începând din luna august a anului trecut, unde s-au aşezat împreună cu familiile lor. Din cei 300 de ţigani, circa 100 sunt copii.

Autorităţile locale au obligat romii să evacueze zona. Aceştia şi-au mutat obiectele personale cu ajutorul cărucioarelor de cumpărături luate din magazine, foarte puţini folosind furgonete ca mijloc de transport.

La evacuare au participat şi reprezentanţi ai centrelor de asistenţă socială din capitala Italiei, care au declarat: "Am prevăzut un program de asistenţă special pentru familiile de romi, însă, aşa cum se întâmplă de regulă, aceştia nu au beneficiat de el".

La faţa locului a venit şi primarul municipiului XV al Romei, Gianni Paris, care a afirmat: "Eram în faţa unei situaţii de pericol şi degradare şi era de datoria mea să o semnalez. Această zonă intră într-un program de valorificare a bunurilor publice, deşi era utilizată ca aşezare clandestină pentru imigranţii ilegali".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite