Roma: Noi oportunităţi de a investi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confindustria (Confederaţia Generală a Industriei Italiene) în colaborare cu “Unimpresa Romania” (Uniunea Întreprinderilor Italiene din România) a organizat un seminar despre oportunităţile

Confindustria (Confederaţia Generală a Industriei Italiene) în colaborare cu “Unimpresa Romania” (Uniunea Întreprinderilor Italiene din România) a organizat un seminar despre oportunităţile de dezvoltare a afacerilor în România.

Seminarul s-a desfăşurat la sediul Confindustria din Roma în scopul de a aprofunda strategia  privind alocarea finanţărilor acordate de către Comunitatea Europeană şi de a vedea care sunt instrumentele naţionale ale României pentru favorizarea acestor investiţii.

La eveniment au participat reprezentanţii Confindustria, ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito, Adriean Videanu, Ministrul Economiei, Ciprian Goriţă, directorul Ariei Parteneriate Publice şi Private al Ministerului de Finanţe din ţara noastră, precum şi reprezentanţi ai Ministerului de Afaceri Externe din ambele ţări.

“România reprezintă un important partener internaţional cu care Italia speră să aibă relaţii economice de colaborare care să contribuie la depăşirea crizei economice internaţionale”, spune  Laura Mirachian, în salutul transmis de către Franco Frattini, ministrul pentru afaceri externe din Italia.

Intrarea României în Uniunea Europeană a contribuit la creşterea imaginii şi prestigiului ţării nostre, atrăgând un număr mare de investitori străini. În primele luni ale anului 2008 investiţiile straine au crescut cu 40% faţă de aceeaşi perioda a anului 2007.

Ministrul Videanu crede că Italia este unul dintre cei mai importanţi parteneri de afaceri ai ţării noastre şi îşi doreşte să consolideze strategiile economice în sectoare prioritare precum infrastructură, construcţii şi energie.

“România are o poziţie geografică strategică, asigură facilităţi pentru sistemul de navigaţie, realizează conexiuni cu reţelele de energie electrică europene. Este o ţară care deţine o infrastructură dezvoltată, mai ales în domeniile petrolier, al gazelor naturale şi cel chimic”, spune Adrian Videanu.

Intâlnirea de astăzi a fost o oportunitate pentru întreprinzătorii italieni de a lua contact cu realităţiile economice ale ţării nostre şi de a întâlni noi parteneri externi pentru investiţii într-o ţară cu o economie în curs de dezvoltare, dar care începe să ofere o piaţă economică sigură.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite