Roma nu se lasă mai prejos: va avea şi ea un comisar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Privind harta capitalei italiene - cea expusă în primărie - înţelegi imediat că nu există cartier în care ţiganii să nu se fi instalat. Diferenţa este dată numai de

Privind harta capitalei italiene - cea expusă în primărie - înţelegi imediat că nu există cartier în care ţiganii să nu se fi instalat. Diferenţa este dată numai de dimensiunea taberelor. Se estimează că peste şapte mii de persoane stau în adăposturi improvizate pe marginea râurilor sau în apropierea pădurilor.

Potrivit datelor pe care le deţin forţele de ordine italiene, există 60 de tabere abusive şi 20 legale. Spaima autorităţilor este dată de repeziciunea cu care într-un loc unde s-au instalat două familii de ţigani, în cîteva zile apar alte 20. Ofensa cea mai mare pentru populaţia locului este prostituţia practicată în unele barăci din aceste şatre (faimoasă este cea de pe Palmiro Togliatti).

Cum poliţiştii români trimişi de guvernul de la Bucureşti nu au eradicat fenomenul - scrie în ediţia electronică cotidianul Il Tempo - şi cum alungaţi dintr-un cartier, ţiganii s-au mutat în altul, primarul Alemanno vrea şi pentru capitală un comisar pentru ţigani. Letizia Moratti, primarul oraşului Milano, i-a luat-o înainte cu o zi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite