Roma împlineşte 2.762 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit documentelor, "Cetatea Eternă" a fost fondată de Romulus în anul 753, înaintea erei noastre, pe 21 aprilie. Timp de o săptămână, proiecţii şi spectacole în pieţe vor recapitula istoria oraşului.

Sărbătorirea Romei a început duminică 19 aprilie cu o proiecţie pe zidurile complexului arheologic  "Mercati di Traiano" (Pieţele lui Traian) din centrul istoric. Imaginile şi jocurile de lumini au prezentat timp de o oră povestea formării oraşului, dar şi elemente din istoria contemporană.

A stârnit nemulţumiri însă discursul lui Benito Mussolini din 1940, rostit înainte de atacarea Eritreiei (Africa) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Parlamentarul Walter Verini (Partito Democratico) îl consideră "un fragment istoric ruşinos" şi este de părere că "primarul Alemanno ar trebui să ceară scuze romanilor". Politicianul a explicat că administraţia locală nu ar trebui să insiste pe momentele care ar da impresia că Italia este o ţară rasistă după ce a făcut greşeala să se alieze cu Hitler şi să adopte legile rasiale.

În ciuda controverselor şi a ploii, sărbătorirea Romei s-a dovedit a fi o strategie de marketing turistic de succes. La debutul manifestaţiilor, doar muzeele Capitalei care găzduiesc copii ale sculpturii-simbol "Lupoaica" au vândut 6.400 de bilete.

VEZI FOTOGALERIE

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite