Roma: Peste 250.000 de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caritas, instituţia nonguvernamentală de caritate a Vaticanului, a prezentat ieri un raport asupra imigraţiei în Italia, din care rezultă că Roma este "capitala" imigranţilor, relatează

Caritas, instituţia nonguvernamentală de caritate a Vaticanului, a prezentat ieri un raport asupra imigraţiei în Italia, din care rezultă că Roma este "capitala" imigranţilor, relatează "Il Messaggero".

În Roma trăiesc peste 250.640 de rezidenţi străini. Numărul lor a crescut într-un an cu 14.935 de persoane, ceea ce înseamnă o majorare cu 6,3% faţă de 2006.

Dintre imigranţii rezidenţi în Roma şi în provincie, patru din cinci sunt apţi de muncă. 56,8% sunt necăsătoriţi, numărul imigranţilor care se căsătoresc cu un cetăţean italian este în creştere, iar 39,5% sunt căsătoriţi.

Comunitatea română şi cea poloneză sunt cele mai numeroase, urmate de ucrainiei şi albanezi. Cetăţenii africani sunt puţin peste 38.000, iar dintre aceştia egiptenii sunt cei mai numeroşi, urmaţi de nigerieni. Asiaticii sunt în număr de 73.152 la Roma. Dintre aceştia, filipinezii, chinezii şi bengalezii reprezintă mai mult de jumătate.

În provincia Roma sunt peste 25 de comune, în care trăiesc mii de străini.

15.000 de elevi romani

De asemenea, Caritas a prezentat şi statistica imigranţilor din şcolile din Roma. În provincie sunt încrişi peste 25.000 de elevi.

Din numărul total de imigranţi, 37,9% sunt elevi români din şcolile generale, iar în licee - 26,9%. În schimb, filipinezii şi bengalezii sunt cei mai numeroşi în grădiniţe - 7,6%, respectiv 4,2%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite