Roma: cât au cheltuit românii de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor care muncesc la Roma sau în împrejurimi şi care nu s-au întors de Sărbători în ţară au petrecut Revelionul acasă, la prieteni, în discotecile şi restaurantele cu

Majoritatea românilor care muncesc la Roma sau în împrejurimi şi care nu s-au întors de Sărbători în ţară au petrecut Revelionul acasă, la prieteni, în discotecile şi restaurantele cu specific românesc sau pur şi simplu pe stradă, la Fori Imperiali, în centrul Capitalei Italiei.

Unii au plătit câte 15-20 de euro pentru a petrece noaptea dintre ani la discotecă sau 30-50 de euro la un restaurant sau într-un spaţiu unde asociaţiile româneşti au organizat Revelionul.

Cei mai cu dare de mână au plătit chiar şi 140 de euro la un restaurant italian. Nici cei mai oropsiţi nu au fost uitaţi, organizaţia Caritas punând la dispoziţie corturi în apropierea bisericilor; peste 200 de voluntari au pus umărul ca şi cei care nu au unde locui sau ce mânca să beneficieze de o masă caldă şi să poată ciocni un pahar în ultima noapte din 2007.

Din datele Asociaţiei Consumatorilor din Peninsulă, italienii au cheltuit, în medie, 33,58 de euro pentru distracţia de Revelion, sumă considerată mică. Explicaţia cheltuielilor mici constă în scumpirea, mai mult sau mai puţin speculativă, a produselor, în special a celor alimentare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite