Roma bate în retragere cu amprentarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Roma fac un pas înapoi şi anunţă că recensământul ţiganilor prevede amprentarea doar pentru cei care "sunt suspecţi de infracţiuni". Anunţul a fost făcut de

Autorităţile de la Roma fac un pas înapoi şi anunţă că recensământul ţiganilor prevede amprentarea doar pentru cei care "sunt suspecţi de infracţiuni".

Anunţul a fost făcut de Carlo Mosca, prefectul Romei, şi totodată comisar special pentru problema rromilor, în conferinţa de presă susţinută vineri seara la Roma, alături de Crucea Roşie Italiană (CRI). Prefectul nu a precizat însă pe ce bază se va face selecţia dintre "suspecţi" şi restul rromilor, însă a ţinut să precizeze că cetăţenii comunitari care au comis infracţiuni vor primi ordin de părăsire a teritoriului italian.

A fost totodată stabilită şi forma definitivă a formularului de recensământ. Acesta are patru pagini, pe care le vor completa operatorii CRI. Ţiganii vor primi un carnet de sănătate conţinând fotografia posesorului şi informaţii medicale. Operatorii şi poliţiştii în civil vor vizita începând de astăzi toate cele 90 de tabere de ţigani din Roma.

Prefectul Mosca a ţinut să precizeze: "Recensământul nu este un raid al poliţiei, iar colaborarea cu Crucea Roşie demonstrează acest lucru. În urma evaluării situaţiei, se va alcătui un plan de şcolarizare pentru copii şi de integrare pe piaţa muncii a adulţilor".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite