Roma: Expoziţie de fotografie despre religia imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 7 aprilie, la Museo di Roma in Trastevere din capitala Italiei va fi inaugurată o expoziţie de fotografie având în prim plan controversata temă a imigraţiei.

Expoziţia de fotografie este inititulată „Nel nome di...” (În numele...) şi este organizată de Asociaţia Culturală „Officine Fotografiche”, în colaborare cu Pimăria din Roma, Departamentul pentru Comunicare şi Politici Culturale, precum şi cu editura „Round Robin”.

Expoziţia reprezintă un proiect fotografic de reportaj social care va încerca să descrie realităţile cotidiene ale mai multor comunităşi religioase care convieţuiesc pe teritoriul capitalei Italiei.

„Nel nome di...” este, de asemenea, o încercare de a face cunoscut publicului un mozaic de culturi, tradiţii şi religii, precum şi legăturile profunde dintre individ şi Divinitate.

În cele 35 de fotografii expuse la Muzeul Roma in Trastevere vor fi surprinse aspecte importante din timpul slujbelor religioase celebrate în cadrul comunităţilor provenind din Etiopia, Eritreea, Somalia, China, Pakistan, România, Tailanda, Peru, Nigeria, Egipt, Statele Unite, Ucraina, India şi Italia.

Fotografiile au fost realizate de un colectiv de tineri fotografi liber-profesionişti, specializaţi în fotografie de reportaj social. Fotografii activează, de asemenea,  în cadrul grupului  „Wide Shut Photo”.

Expoziţia „Nel nome di...” va putea fi vizitată până pe data de 15 aprilie la Muzeul Roma in Trastevere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite