Roma: Crăciunul a adunat 2.000 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oriunde s-ar afla în lume, românii nu-şi uită tradiţiile. Distanţa de casă îi apropie, căci dorul de România devine liantul care îi uneşte, mai ales la ceas de sărbatoare. În

Oriunde s-ar afla în lume, românii nu-şi uită tradiţiile. Distanţa de casă îi apropie, căci dorul de România devine liantul care îi uneşte, mai ales la ceas de sărbatoare.

În Ajunul Crăciunului, comunitatea de români din Roma s-a adunat în catedralele din Grotte Celoni şi Piaţa Campitelli, pentru a reînvia tradiţia sfintelor Sărbători de iarnă. Un cor alcătuit din 20 de tineri, sub îndrumarea preotului Cristian Ignat, a interpretat colinde pe parcursul întregii zile, mai întâi în catedrala Grotte Celoni, deplasându-se apoi spre centrul Romei, la catedrala din Piaţa Campitelli.

La eveniment au participat cumulat aproximativ 2000 de persoane, părerea unanimă fiind că au retrăit magia Craciunului de acasă. Între românii adunaţi la biserică, s-a aflat şi un oaspete de onoare, Maria-Luiza Andrici, din Iaşi, care la numai 7 ani are la activ un album muzical. Maria Luiza s-a alăturat corului, cântând colinde tradiţionale şi ajutând la crearea atmosferei pe care atât organizatorii cât şi participanţii au numit-o "magică".

Oana Lungu (23 de ani), din Iaşi, co-organizatoare şi cântăreaţă în cor: "A fost o ocazie emoţionantă de a mă afla alături de mii de români în Ajunul Crăciunului, ca o mare familie reunită să asculte colindele magice româneşti".

Pe acelaşi ton, Ştefan Stafisin, de 47 de ani, cameraman, din Piatra Neamţ: "M-a impresionat atmosfera! Am uitat efectiv că sunt departe de casă. În interiorul bisericii m-am simţit ca acasă, între cei dragi. Iar tinerii care au înalţat către cer colindele m-au emoţionat profund, m-au făcut să simt cu adevarat magia sărbătorilor naşterii Domnului".

După concertele de la catedrale, tinerii corişti au plecat să colinde alţi membri de seamă ai comunităţii româneşti din Roma, ducând mesajul de pace şi sărbatoare mai departe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite