Roma: Cipriana Smărăndescu, recital la clavecin din Bach

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Accademia di Romania din Roma, sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 19.30, va avea loc un recital la clavecin, susţinut de cunoscuta artistă Cipriana Smărăndescu.

Recitalul reprezintă, de fapt, un concert de prezentare a unui nou CD al Ciprianei Smărăndescu, ce va conţine o interpetare la clavecin a unor opere aparţinând maestrului Johann Sebastian Bach. Aceasta este prima integrală românească la clavecin cu fragmente din creaţiile marelui compozitor german.

Cipriana Smărăndescu este licenţiată în clavecin la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului doctor Ogneanca Lefterescu şi în muzicologie la clasa profesorului doctor Grigore Constantinescu. Ea a urmat, de asemenea, cursuri de perfecţionare la Conservatorul “Arrigo Pedrollo” din Vicenza, la Salzburg şi Florenţa.

Artista a susţinut numeroase concerte şi recitaluri, atât în ţară, cât şi în străinătate şi a fost distinsă cu diploma pentru Cel mai valoros muzician al stagiunii 2002-2003 de către Fundaţia Ondaquadra din Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite