Roma: "Casilino 900" o tabără de ţigani perfect integrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Casilino 900" este cea mai veche tabără de ţigani din Roma, are 40 de ani de existenţă s-a integrat aproape perfect în cartierul în apropierea căruia se află, relatează ziarul italian

"Casilino 900" este cea mai veche tabără de ţigani din Roma, are 40 de ani de existenţă s-a integrat aproape perfect în cartierul în apropierea căruia se află, relatează ziarul italian "Liberazione".

"Casilino 900" este un cuib ''extrem de periculos'' de copii: din cei 600 de rezidenţi, jumătate au mai puţin de 14 ani şi toţi copiii, de la primul la ultimul, merg la şcoală. Se întorc acasă, îşi fac temele, privesc puţin la televizor şi apoi la culcare.

"Fireşte, nimic exotic, şi, totuşi, uneori, hoinărind printre acele barăci colorate ai impresia că ai ajuns în Macondo, oraşul magic descris de Gabriel Garcia Marquez: copii desculţi, îmbrăcaţi cu haine ponosite, dar zâmbitori, mereu zâmbitori. Există ceva solar în această tabără. Fireşte, există şi greutatea de a trăi într-o situaţie igienică mereu precară, dar există şi altceva, ceva de care copiii noştri care cunosc bunăstarea au uitat", scrie cotidianul italian.

În zonă nimeni nu se plânge de furturi nici nu a auzit niciodată vorbindu-se despre copii furaţi. Da, atunci când se vorbeşte despre romi nu se vorbeşte despre copii răpiţi: mai bine să spui "furaţi", un termen prin care copiii italieni sunt făcuţi să înţeleagă că trebuie să stea departe de oamenii aceia. Oameni periculoşi şi murdari, oameni care fură copiii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite