Roma: Amplasarea ecranelor în piaţă, interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Baieţi să stăm în case. În noaptea aceasta riscăm să fim bătuţi", este mesajul care circulă pe internet în Italia, relatează "La Stampa". Forumurile de internet sunt pline de

"Baieţi să stăm în case. În noaptea aceasta riscăm să fim bătuţi", este mesajul care circulă pe internet în Italia, relatează "La Stampa".

Forumurile de internet sunt pline de polemici între români şi italieni, finalizate adesea cu injurii de ambele părţi. Se vorbeste despre faptul că acum românii sunt cei care invadează Italia, şi după datele raportului anual al Caritas, care au fost date publicităţii ieri, numărul românilor din Italia au ajuns la 1 milion.

Românii din Peninsulă sunt speriaţi, în această seară vor sta acasă, în faţa televizoarelor de unde vor susţine echipa naţională. "Patronii unor localuri de la Roma mi-au spus că în seara aceasta mai bine stăm în casă" a declarat Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia.

La Roma, a fost interzisă amplasarea unui ecran gigant pentru vizionarea meciului, de teama violenţelor care ar putea apărea între cele două tabere. "Vroiam să-l amplasăm într-o zonă de la periferia oraşului, între străzile Casilina şi Prenestina, dar şi la asta am fost forţaţi să renunţăm. Pentru a evita posibilele acte de violenţă" a adăugat Terteleac.

"Comunitatea română nu se simte în siguranţă" a mai declarat acesta.

Din presa italiană: "România, ţara ţiganilor"

"Lăsăm românii să câştige, dacă îşi ţin ţiganii acasă!"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite