Roberta Anastase va discuta despre comunitatea română cu omologul său italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, aflată în cea de-a doua zi a vizitei în Italia, se va întâlni joi cu omologul său  italian, Gianfranco Fini, precum şi cu ministrul de externe Franco Frattini.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că relaţiile dintre parlamentele român şi italian sunt în mod tradiţional foarte bune, însă în prezent trebuie continuate şi aprofundate. “În momentul în care comunici (...) este firesc ca relaţiile să fie stabilite pe baze solide”, a spus Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor din România va susţine la prânz un discurs în faţa deputaţilor italieni, apoi va avea o conferinţă de presă comună cu omologul său italian. În cursul serii, preşedintele Camerei Deputaţilor se va întâlni la
Palatul Farnesina cu şeful diplomaţiei italiene, Franco Frattini.

Roberta Anastase a arătat miercuri la sosirea în Italia că mesajul Bucureştiului pentru românii din Italia este că autorităţile române sunt responsabile de soarta românilor, fie că trăiesc în România sau în afara graniţelor, însă ei trebuie să respecte legea oriunde s-ar afla.

Ea este însoţită în Italia de o delegaţie formată din deputaţii Mircea Duşa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), Mircea Grosaru (Minorităţi - Asociaţia Italienilor din România), Horia Uioreanu (PNL) şi Seres Denes (UDMR).

Miercuri seara, delegaţia de deputaţi s-a întâlnit, la Accademia di Romania, cu reprezentanţi ai asociaţiilor comunităţilor de români din Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite