Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea ziarelor din Peninsulă evidenţiază neprezentarea lui Berlusconi la emisiunea tv "Matrix", show în care se vorbea despre interceptările telefonice şi problemele justiţiei.

Majoritatea ziarelor din Peninsulă evidenţiază neprezentarea lui Berlusconi la emisiunea tv "Matrix", show în care se vorbea despre interceptările telefonice şi problemele justiţiei. Berlusconi ar fi trebuit să îşi expună punctul de vedere legat de procesele sale şi dedesubturile acestora.

"Interceptările telefonice, Berlusconi pune frână", publică în prima pagină "La Stampa". Premierul a decis să amâne lupta pe care o duce împotriva interceptărilor telefonice. Oamenii apropiaţi lui Berlusconi spun că premierul "ţine garda ridicată". Massimo Donadi, membru al partidului Italia Dei Valori, afirmă, făcând aluzie la interceptările telefonice: "Ce ar fi fost dacă şi Bill Clinton ar fi numit-o pe Monica Lewinsky ministrul guvernului său? Diferenţa dintre viaţa publică şi privată în cazul unui şef de guvern nu trebuie să existe, informarea trebuie să fie cea mai importantă".

"Berlusconi renunţă la : Politica este poluată de bârfă", menţionează cotidianul "Il Tempo". Premierul a renunţat să participe la emisiunea televizivă "Matrix", întâlnire care era programată cu multe zile în urmă. Într-o declaraţie făcută cu câteva ore înainte de începerea interviului, preşedintele consiliului de miniştri spune că nu vrea să abată atenţia de la rezultatele de până acum ale Guvernului şi de la problemele concrete care trebuiesc rezolvate. După părerea lui, tema emisiunii - "Justiţia şi interceptările telefonice" - ar lăsa loc bârfelor şi argumentelor negative care "poluează" dezbaterea politică din aceste zile.

"Populaţia este în creştere, datorită imigranţilor", titrează "La Repubblica". Italienii sunt aproape 60 de milioane de persoane, iar această creştere se datorează în mare parte străinilor. Sunt 5,8 străini la fiecare 100 de locuitori, iar cei mai mulţi locuiesc în nordul ţării. În anul 2007, s-au născut în Italia 564.000 de copii, dintre care peste 60.000 sunt străini. În cursul anului trecut, au cerut rezidenţa 600.000 de străini. O mare parte dintre aceştia sunt români. Datorită intrării României în Uniunea Europeană au putut să ceară rezidenţa din postura de comunitari.

"Amprentele copiilor romi, stop din partea prefectului Mosca: Pentru a-i recunoaşte, nu este nevoie de amprente", publică în prim plan "Il Messaggero". Comisarul special care se ocupă de situaţia nomazilor la Roma, Carlo Mosca, este de părere că recensământul romilor minori în capitala ţării se poate face prin intermediul fotografiilor, ci nu prin amprentare. Aceasta ar putea fi calea pe care o va urmări prefectul, dar trebuie mai întâi să găsească un acord comun cu ceilalţi doi prefecţi speciali din Milano şi Napoli.

Poliţia şi reprezentanţi ai Crucii Roşii vor începe identificarea romilor în 10 iulie. Pe tot teritoriul Romei, sunt 50 de tabere ilegale, iar recensământul ar putea releva o prezenţă de 9.000 de nomazi.

Ministrul Maroni a precizat că nu va exista o bancă de date cu amprentele luate romilor.

"O mireasă-copil naşte la 12 ani. Vândută soţului pentru 17.000 de euro", informează "Il Giorno". La Brescia, o fetiţă de 12 ani a născut la spital un copil sănătos. Poliţia a deschis o anchetă - din cauza vârstei mici a mamei. Aşa s-a aflat că fetiţa de origine sârbă a fost vândută anul trecut pentru 17.000 de euro unui bărbat kosovar de 21 de ani. Bărbatul a fost arestat şi este acuzat de violenţă sexuală şi aducere la sclavie. Din cercetări a rezultat că fetiţa nu ştia că în urma unui raport sexual se poate naşte un copil. Tânăra mamă le-a spus poliţiştilor: "În părţile noastre, acesta este obiceiul".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite