Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă pune în prima pagină cazul tinerei italience de 23 de ani, dispărută în vacanţa din Spania. Cadavrul femeii a fost găsit într-un parc de lângă discoteca pe care o

Presa din Peninsulă pune în prima pagină cazul tinerei italience de 23 de ani, dispărută în vacanţa din Spania. Cadavrul femeii a fost găsit într-un parc de lângă discoteca pe care o frecventase în noaptea când a fost ucisă. Ziarele de azi mai acordă spaţii ample Summit-ului G8 din Japonia, frământărilor politice interne, precum şi haosului care a lovit marile oraşe în urma grevei din transporturile publice.

"Trupul Federicăi a fost găsit" titrează în deschiderea ediţiei "La Repubblica". Avocatul familiei a confirmat faptul că trupul tinerei a fost identificat într-un parc din staţiunea Lloret del Mar. Din primele cercetări rezultă că Federica ar fi murit asfixiată sau în urma unei puternice lovituri la cap. Victima a fost recunoscută şi graţie briliantului montat pe un dinte.

"Berlusconi, un politician dilentant într-o ţară coruptă", astfel este caracterizat premierul italian de către preşedintele SUA, George W. Bush, citat de "Corriere della Sera". Gafa fără precedent a avut loc în cadrul Summit-ului G8 din Japonia. Reprezentanţii Casei Albe distribuiseră ca material de presă jurnaliştilor participanţi o biografie neoficială a lui Berlusconi. Casa Albă a preluat informaţiile din "Encyclopedia of World Biography", unde se precizează, printre altele, că Berlusconi este un politician amator şi că a câştigat teren în politică graţie influenţei sale asupra mijloacelor media naţionale. După sesizarea gafei, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Tony Fratto, a emis o declaraţie de presă prin intermediul căreia preşedintele Bush îşi cere scuze pentru regretabila eroare.

"La Roma a fost dejucată farsa unui medic şi a unor asistente sociale de la Policlinica Gemelli: aceştia eliberau certificate medicale false deţinuţilor pentru a le reda libertatea" dezvăluie "Il Tempo". Angajaţii Policlinicii Gemelli declarau subiecţii dependenţi de alcool şi droguri, recomandându-le să urmeze programe de reabilitare, ceea ce le dădea încarceraţilor posibilitatea de a circula în libertate, sustrăgându-se de la efectuarea pedepsei. Documentele medicale false erau eliberate unor indivizi care făceau parte din reţele criminiale organizate sau unora care se aflau în arest domiciliar. Costul unui astfel de certificat varia între 300 şi 5.000 de euro. Au fost arestate 12 persoane.

"Un miliard de euro din partea Uniunii Europene în lupta împotriva crizei alimentare", anunţă cotidianul "Il Sole 24 ore". Participanţii la Summit-ul G8 încearcă să găsească o soluţie la criza alimentară actuală. Comisia europeană prezidată de Jose Manuel Barroso a anunţat constituirea unui nou fond UE pentru susţinerea sectorului agricol în ţările aflate în impas. La Summit participă reprezentanţii a şapte state africane.

"Un român beat accidentează doi pietoni", informează "Il Giornale". Accidentul s-a petrecut în plin centrul oraşului Salerno, aseară. În urma impactului a fost accidentat un cuplu de italieni: un bărbat de 35 de ani, care a murit la câteva minute, şi iubita sa de 27 de ani, care este recuperată la un spital din Salerno. În maşină se aflau trei români. Şoferul a fost arestat pentru omucidere voluntară şi omiterea acordării primului-ajutor, un adolescent de 17 ani este cercetat în stare de libertate, iar un altul a reuşit să fugă de la locul accidentului.

"Sunt împotriva deschiderii caselor de toleranţă" afirmă primarul Romei, Gianni Alemanno, citat de "Il Messaggero". "Înainte de orice, trebuie să existe o normă care să declare prostituţia stradală un delict, trebuie supusă unei dezbateri în Parlament", susţine Alemanno. În ce priveşte problema siguranţei publice în capitala Italiei, primarul anunţă că în ultimul an a avut loc o diminuare progresivă a criminalităţii: de la 18.962 cazuri în 2007, la 14.271 în 2008.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite