Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămâne în vizorul presei italiene Camera Deputaţilor care, în această perioadă, se grăbeşte să aprobe legile de maximă urgenţă înainte de vacanţă. Cea mai recentă propunere de

Rămâne în vizorul presei italiene Camera Deputaţilor care, în această perioadă, se grăbeşte să aprobe legile de maximă urgenţă înainte de vacanţă. Cea mai recentă propunere de modificare a unei legi deja existente vizează reducerea cu 400 de milioane de euro a subvenţiilor pentru contractele angajaţilor "la stat". Principalele sindicate din Peninsulă, CGIL şi CISL, ameninţă cu greva generală.

"Noile cărţi de identitate care vor intra în folosinţă de la 1 ianuarie 2010 vor avea folografia şi amprentele posesorului", titrează "Corriere della Sera".

Cotidianul roman relatează despre amendamentul la Legea Siguranţei, care se pare că a găsit şi susţinerea opoziţiei şi care prevede ca din 2010, fiecare cetăţean care solicită cartea de identitate să fie amprentat.

După ce un imigrant din Republica Molodova a rănit două persoane şi a ucis un tânăr de 20 de ani în timp ce încerca să fugă de poliţie, "Il Messaggero" publică statistica tuturor clandestinilor aflaţi pe teritoriul Italia cu ordin de expulzare. Cotidianul anunţă că există 27.000 de expulzaţi care îşi continuă viaţa liniştiţi în Peninsulă, sub ochii poliţiei. Ziariştii citează cazul unui algerian care a primit 21 de ordine de expulzare, dar care a fost arestat de forţele de ordine doar după ce a abuzat sexual de o persoană cu handicap în gara din Milano. Şeful poliţiei italiene, Antonio Manganelli, spune că Italia este prea indulgentă cu imigranţii clandestini: "Toată lumea vorbeşte, dar nimeni nu are un plan concret de rezolvare a problemei".

"Riscă arestarea cine îşi lasă umbrela de plajă deschisă după apusul soarelui" anunţă "La Stampa". Pe plaja Bibitone de lângă Veneţia este mare "bătălie" pentru un loc la soare, astfel încât turiştii plătesc salvamarii, ca să poată lăsa umbrele şi şezlongurile de plajă deschise până a doua zi şi să aibă locul asigurat. La semnalarea altor turişti, forţele de ordine care supraveghează litoralul au confiscat umbrelele, dar nimeni nu s-a prezentat să le revendice. Salvamarii pot fi condamnaţi până la 6 luni de închisoare pentru "ocupare abuzivă a plajei".

Tot din întâmplările de vacanţă de la Veneţia, cotidianul "La Repubblica" scrie despre prăbuşirea unui pervaz din faţa camerei unui hotel antic. Sâmbătă noaptea, în jurul orei 2.00, pervazul de la etajul al doilea a cedat, iar o adolescentă de 16 ani din Marea Britanie a ajuns în comă la spital. Ea se afla în excursie cu alţi 37 de colegi, fiind cazaţi la hotelul Cristallo din centrul Lagunei. Sămbătă noaptea era urcată pe pervaz ca să fumeze, dar construcţia cu tradiţie arhitectonică nu a rezistat greutăţii corpului ei.

"Au fost confiscate primele apartamente ale proprietarilor italieni care închiriau case la imigranţi clandestini", anunţă "Il Sole 24Ore". Măsura face parte din pachetul de "legi pentru siguranţa publică", care îi vizează direct pe imigranţii clandestini, comunitari sau nu. Primele controale au început la Roma şi în împrejurimi unde au fost identificaţi doi proprietari italieni, complici la trafic de carne vie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite