Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană de azi acordă o atenţie deosebită polemicii dintre Bossi şi Fini, declaraţiei lui Maroni potrivit căreia copiii rromi abandonaţi vor primi cetăţenie italiană, dar şi

Presa italiană de azi acordă o atenţie deosebită polemicii dintre Bossi şi Fini, declaraţiei lui Maroni potrivit căreia copiii rromi abandonaţi vor primi cetăţenie italiană, dar şi arestării lui Radovan Karadzic, liderul bosniac acuzat de crime de război.

"Căutat pentru genocid, Radovan Karadzic a fost arestat", titrează "Corriere della sera". Vestea capturării ex-liderului bosniac a fost confirmată de procurorul Tribunalului Penal Internaţional pentru ex-Iugoslavia, Serge Brammertz. Karadzic era primul pe lista celor căutaţi şi cercetaţi pentru crimele comise în timpul masacrului de la Srebrenica, din 1995. De numele său este legată moartea a 8.000 de civili, masacraţi în decursul câtorva zile.

"Copiii rromi născuţi în Italia rămaşi fără părinţi vor primi cetăţenie italiană", anunţă ministrul de interne, Roberto Maroni. Cotidianul îl citează pe ministrul de interne, care face un nou pas în încercarea sa de a găsi soluţii la problema identificării copiilor de ţigani. Maroni a mai precizat: "Propunerea va fi avansată Guvernului spre aprobare în zilele următoare".

"Fetiţa de patru ani, lovită cu sălbăticie de tatăl ei, este în continuare în stare gravă", informează " Il Giornale" Fetiţa de origine franceză aflată în comă este sub observaţia medicilor de la spitalul "Bambino Gesu", din Roma. Mama copilului a ajuns aseară în Italia împreună cu părinţii ei. Ea urmează să fie audiată de carabinieri în cursul zilei de azi. Autorul agresiunii, încarcerat la Regina Coeli, va fi acuzat de tentativă de omor, iar data interogării sale va fi confirmată în 48 de ore.

"Un bărbat care le-a cerut unor tineri să se îndepărteze de maşina lui a fost ucis prin înjunghiere de aceştia", anunţă "La Stampa". Tragedia bărbatului de 35 de ani ucis în mod absurd de trei tineri este comentată la unison de presa de azi din Peninsulă. Victima făcuse o plimbare cu iubita sa. Întorcându-se la maşină, el a găsit trei tineri sprijiniţi de aceasta. În momentul în care le-a cerut să se îndepărteze, aceştia au reacţionat violent, aplicându-i mai multe lovituri de cuţit. În pofida intervenţiei medicilor de pe ambulanţă, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

"Şi dacă porţi blue-jeans, poţi fi victima violenţei sexuale", mai titrează "La Stampa". Un bărbat de 37 de ani a fost condamnat la Roma pentru că a molestat-o pe fiica logodnicei sale. Italianul a fost acuzat că ar fi abuzat de adolescentă, deşi aceasta era îmbracată.

"La un rave-party a fost identificat un nou drog", informează "Il Giorno". Tinerii aflaţi la petrecere aveau în posesie un nou tip de drog destinat pieţei italiene. Este vorba despre "metanfetamină", care dă halucinaţii şi te poate ţine treaz timp de două zile. În timpul unui raid, carabinierii au prins în flagrant patru tineri care distribuiau drogul. Între aceştia, se afla şi un minor asupra căruia s-au găsit opt grame de metanfetamină. Cei patru au fost arestaţi.

"În Italia sunt prea mulţi avocaţi", relevă "Il sole 24 ore". Cotidianul anunţă că vor fi excluşi 35.000 de avocaţi din Registrul oficial. Statisticile demonstrează că în Marea Britanie există 117.000 de avocaţi (unul la 342 de locuitori), în Franţa - 44.000 (unul la 1.465 locuitori), iar în Italia - 210.000 (unul la 283 locuitori).

Consiliul Naţional de Investigaţie intenţionează să limiteze înscrierea avocaţilor în Registrul profesioniştilor, printr-un control mai atent al competenţelor solicitanţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite