Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele argumente relatate astăzi de presa din Peninsulă sunt: extrădarea lui Radovan Karadzici, demonstraţia funcţionarilor publici împotriva reformelor din administraţia publică şi

Principalele argumente relatate astăzi de presa din Peninsulă sunt: extrădarea lui Radovan Karadzici, demonstraţia funcţionarilor publici împotriva reformelor din administraţia publică şi acuzaţiile de xenofobie aduse Italiei de către UE.

"Corriere della Sera" descrie transferul lui Karadzici de la Belgrad la Haga. Ex-liderul sârb va fi judecat pentru genocid. Expatrierea a avut loc la puţin timp după încheierea unui protest al naţionaliştilor sârbi, soldat cu 45 de răniţi, majoritatea poliţişti.

Continuă conflictul dintre ministrul de Interne italian, Roberto Maroni şi reprezentanţii UE, scrie "La Repubblica". Comisarul Hammarberg a acuzat Italia că adoptă măsuri care vizează exclusiv siguranţa publică, "fără a asigura drepturile fundamentale ale imigranţilor şi fără a lua în calcul principiile umanitare". Maroni a răspuns pe un ton la fel de dur, afirmând că raportul comisarului european conţine doar acuzaţii nefondate.

Acelaşi cotidian scrie despre un român care şi deschis o "tutungerie clandestină". Românul vindea ţigări de contrabandă direct din porbagajul maşinii. A fost arestat la Roma, în cartierul Tuscolana, având asupra sa 55 de cartuşe de ţigări.

"Protestele funcţionarilor publici determină guvernul să facă paşi înapoi", titrează "Il Messaggero". Ministrul Administraţiei Publice, Renato Brunetta, şi-a pus funcţionarii publici în cap, încercând să reducă absenteismul din birourile administraţiei de stat. A fost suficientă o normă nepopulară legată de ajutoarele sociale, pentru a le da ocazia funcţionarilor să iasă în stradă. "Spiritul normei era să evităm ca părinţii unui emigrant să ajungă în Italia, să stea o lună, să ceară ajutor social şi apoi să se întoarcă în ţara lor. S-a întâmplat asta de mii de ori", a declarat Brunetta.

"Misterioasa moarte a unui român", titrează "Il Tempo". Ieri dimineaţă, un român a murit pe un câmp unde culegea legume, în localitatea Campobasso (la 100 de km sud de Pescara). Investigatorii cred că ar fi vorba de un infarct survenit pe fondul oboselii extreme şi a căldurii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite