Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul principal al ziarelor din Peninsulă este criza Alitaila, compania națională aeronautică. Primul ministru, Silvio Berlusconi, pare să fi găsit soluția problemei: concedierea

Subiectul principal al ziarelor din Peninsulă este criza Alitaila, compania națională aeronautică. Primul ministru, Silvio Berlusconi, pare să fi găsit soluția problemei: concedierea a 5.000 de persoane și cumpărarea a 90 de noi avioane.

"Haos în cadrul Alitalia!" pune în prima pagină cotidianul "La Stampa". Berlusconi a găsit soluția ieșirii dintr-o criză care ține de mulți ani: concedierea a 5.000 de angajați și achiziționarea a 90 de noi avioane. "Sunt proiecte și bani. 5 mii de concedieri? Sunt o pierdere minoră. Sindicatele nu ne vor opri", afirmă primul ministru. Planul de redresare va fi în valoare de un miliard de euro.

"Olimpiada represiuni" titrează în deschiderea primei pagini cotidianul "Il Giornale". China nu a menținut promisiunea de a da acces liber presei internaționale cu ocazia jocurilor olimpice. Astfel, locurile considerate sensibile vor rămâne off-limits pentru jurnaliștii acreditați. În același sens, va fi menținută cenzura internetului, iar cei care vor căuta în rețea date despre Fa Lun Gong, Tibet, Amnesty International sau Reporters Senza Frontiere nu vor obține nici un tip de informații. Acum, cei mai jenanți sunt membrii Comitetului Olimpic Internațional, care au admis acordul cu China în ceea ce privește cenzura.

"Inflația își continuă cursa: un nou record" anunță cotidianul "Il Sole 24 Ore". Din iunie 1996 inflația nu a mai ajuns la un asemenea nivel: 4,1%. Creșterea costului la electricitate, gaz, carburant și a anumitor tipuri de servicii (turismul și timpul liber), acompaniate de o cerere foarte slabă, determină o ridicare alarmantă a nivelului inflației. Perspectivele inflaționiste ale următoarelor luni conturează un tablou din ce în ce mai incert și preocupant, mai ales că din septembrie va trebui înfruntată în mod direct imprevizibila evoluția a prețului petrolului.

"Berlusconi își dublează dimensiunea vilei din San Martino", publică "Corriere della Sera". Antica rezidență a familiei nobiliare Casati Stampa, achiziționată în anii 1970 de către primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, își va dubla practic dimensiunile pentru a cuprinde sub același acoperiş toți fiii premierului. În realitate sunt mai multe acoperișuri, deasupra câtorva mii de metri pătrați de locuință. Prin intermediul societăţii care se ocupă de administrarea și menținerea proprietăților familiei - Idra, Berlusconi a înaintat oficiului urbanistic un plan de extindere a complexului rezidențial.

"Sex în schimbul trecerii examenelor", dezvăluie cotidianul "La Repubblica". Un profesor universitar cerea studentelor sale să favoruri sexuale pentru a trece examenele. Mai mult, acesta a reușit să determine o parte dintre ele repetarea probei, pentru mărirea notei. Scandalul a fost declașat de profesorul Giordano, de la universitatea din Matera. Sute de studente care au denunțat abuzurile la carabinieri, tot atâți soți, prieteni sau părinți care au dorit să verifice dacă numele celei apropiate se găsea pe lista celor care au depus plângere. Ceilalți profesori ai universității se apără: "acesta este un loc de studiu sănătos!". Studentele însă povestesc în detaliu scenele fierbinți din cabinetul profesorului sau sexul oral, practicat sub catedră, specifică articolul. În momentul de față profesorul este sub cercetare penală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite