Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţia presei din Peninsulă se întreaptă astăzi spre cei 3.000 de militari care vor patrula împreună cu forţele de ordine în punctele vitale ale Italiei. "De astăzi 3.000 de

Atenţia presei din Peninsulă se întreaptă astăzi spre cei 3.000 de militari care vor patrula împreună cu forţele de ordine în punctele vitale ale Italiei.

"De astăzi 3.000 de militari în stradă, dar fără mitraliere şi împreună cu poliţia" titrează "Il Giorno". Măsura propusă de ministrul de Interne, Roberto Maroni şi de ministrul Apărării, Ignazio La Russa demarează astăzi şi va reprezenta potrivit publicaţiei citate: "o nouă pagină în materie de siguranţă în oraşele italiene". O treime dintre soldaţi vor veghea asupra Centrelor de Primire Temporară a imigranţilor iar restul vor patrula împreună cu poliţia, carabierii sau garda fianciară. O mare parte dintre aceştia vor fi dislocaţi în Sicilia pentru a contrasta mafia. Soldaţii nu vor avea în dotare mitraliere ci doar un pistol.

Inflaţia, scăderea consumurilor şi noul proiect de buget sunt subiecte tratate astăzi pe larg de "La Repubblica". Cotidianul descrie în culori sumbre situaţia economică a Italiei cu o scădere accentuată a consumurilor. Pe fondul inflaţiei ajunsă la 4,1% la nivelul lunii iulie, premierul Berlusconi anunţă că statul are probleme şi cu încasarea TVA-ului. Confcommercio (Confederaţia Comercianţilor) a anunţat că se profilează un nou an "1993" (an recunoscut ca fiind unul de criză pentru Italia, n.r.).

"Olimpiada sub semnul terorismului" scrie "Corriere della Sera". La patru zile până la startul oficial, 16 poliţişti au fost ucişi şi tot atâţia răniţi într-un atentat cu bombă în oraşul Kashgar, din provincia Xinjiang, o regiune cu populaţie majoritar musulmană. Cotidianul citează surse din poliţia chineză, potrivit cărora, atentatul este opera unei mişcări teroriste numită "Etim", cunoscută pentru acte teroriste cu predilecţie înainte de anul 2000.

"Un sfert dintre cuplurile italiene fac schimb de parteneri", se afirmă într-un articol publicat de cotidianul "La Stampa". Într-un amplu material, bazat pe datele puse la dispoziţie de Federsex (federaţia cluburilor private italiene), ziaristul Pierangelo Sapegno face o radiografie a vieţii intime a italienilor. Cu o doză considerabilă de ironie autorul scrie: "cum în mod sigur voi care citiţi sunteţi inocenţi, încercaţi totuşi să întrebaţi în jur cum stau lucrurile". La întrebarea "care sunt categoriile care preferă senzaţiile de acest gen?", răspunde patronul clubului Malizia din via Melzo, în zona Gării Centrale Milano: "Au între 30-40 de ani, liberi profesionişi şi fără probleme cu banii: notari, dentişti, comercianţi. Momentul preferat al zilei? Pauza de prânz."

"Un român beat loveşte cu maşina un motocilist şi apoi fuge" anunţă "Il Tempo". Incidentul s-a petrecut la Fiumicino (Roma) şi din fericire, s-a lăsat doar cu câteva zgârieturi şi o speritură zdravănă pentru motociclist. Carabinierii l-au găsit pe român după câteva ore, aflat încă sub influenţa băuturilor alcoolice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite