Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianele de astăzi pun accent pe politica internă a ţării: măsurile economice anunţate de ministrul Tremonti, preţul ridicat al benzinei şi măsura luată de "primarul-şerif" Alemanno

Cotidianele de astăzi pun accent pe politica internă a ţării: măsurile economice anunţate de ministrul Tremonti, preţul ridicat al benzinei şi măsura luată de "primarul-şerif" Alemanno împotriva celor care caută în gunoaie.

"Este interzis căutatul în gunoaie. Allemano contestat" titrează "La Repubblica". Primarul Romei anunţă o ordonanţă împotriva căutatului în gunoaie, practicat mai ales de vagabonzi şi de nomazi. Asociaţiile de voluntariat critică însă decizia lui Alemanno, pe motiv că cei săraci caută în gunoaie haine sau obiecte pentru a le recicla: "Să se găsească un mod de a da de mâncare acestor persoane". Primarul a luat în considerare criticile şi a spus că se vor face verificări mai amănunţite înainte de a lua o decizie definitivă. Aceasta este una dintre primele decizii luate în materie de siguranţă, conform decretului care a conferit mai multe puteri primarilor. Alemanno a mai anunţat că, după 35 de ani, poliţia Romei va avea din nou arme în dotare pentru a garanta autoapărarea şi siguranţa cetăţenilor.

"Scajola către petrolieri: Preţul benzinei trebuie să mai scadă" , îl citează "Corriere della Sera" pe Ministrul Dezvoltării Economice. Într-o notă a ministrului se menţioneză că preţul benzinei poate să mai scadă până la 1,8 cenţi pe litru în concordanţă cu preţul petrolului. Ministrul invită petrolierii să folosească promoţii şi reduceri pentru a ajuta familiile care trec prin momente financiare dificile. În timp ce în alte ţări ale Europei în perioada 14-28 iulie preţul benzinei a scăzut între 5 şi 9,4 cenţi pe litru, în Italia preţul mediu a scăzut doar cu 4,2 cenţi, iar benzina continuă să fie mult mai scumpă ca în restul Europei.

"Ministrul Economiei: 20.000 de locuinţe imediat" anunţă "La Stampa". Ministrul Economiei face publice noile măsuri ale legii financiare pentru anul viitor. "De anul viitor vom fi pregătiţi să construim 20.000 de apartamente noi după modelul social housing". Planul nu place însă secretarului naţional SUNIA (sindicatul chiriaşilor), Luigi Pallotta, care îl numeşte o maxi-fraudă, pentru că urmează să se taie din fondurile pentru chiriaşii caselor populare.

"O sentinţă a Curții de Casaţie: locul de muncă ocazional nu este instabil" scrie tot "La Stampa". Acest fapt a fost stabilit de o sentinţă a Curţii de Casaţie în cazul unei firme de transport. Patru dintre angajaţi au revendicat plata taxelor la stat de către patron pentru că erau constrânşi să respecte un anumit orar şi îndatoriri, deşi munca lor era una ocazională cu posibilitatea de a refuza un anumit transport. Judecătorul a dat dreptate firmei, luând în considerare elementele: orar, formă de plată şi colaborarea însăşi pot fi indicative, dar nu determinante.

"Petrucci: Sportul nu trebuie să înlocuiască politica" rela tează "Il Giornale". Preşedintele CONI, Gianni Petrucci, este de părere că sportivii italieni sunt datori să defileze la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Iar şeful delegaţiei italiene, Raffaelle Pagnozzi, spune: "Noi o să defilăm, nu avem de exprimat nici o poziţie politică. Suntem aici să reprezentăm ţara într-un mod corect". Se încheie aşa polemica stârnită ieri de cererea făcută delegaţiei italiene de către ministrul Meloni de a nu se prezenta la ceremonia de deschidere de la Beijing.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite