Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul principal al ziarelor din Peninsulă îl constituie conflictul militar din Georgia, un război dictat de interesele unei economii globale tot mai rapace. "Georgia sub bombe ruseşti"

Subiectul principal al ziarelor din Peninsulă îl constituie conflictul militar din Georgia, un război dictat de interesele unei economii globale tot mai rapace.

"Georgia sub bombe ruseşti" scrie în prima pagină cotidianul "La Stampa". Răspunsul militar extrem de violent al ruşilor la intenţia armatei georgiene de a prelua controlul asupra provinciei separatiste Ossetia a dat naştere unui conflict ce riscă să se transforme în catastrofă umanitară. Efectivele militare ruse prezente în zonă au ajuns la 10.000 de soldaţi, o prezenţă masivă, care demonstrează o poziţie determinată. În timp ce fotografiile victimelor civile au făcut deja înconjurul lumii, la Beijing două atlete, una rusă şi una georgiană, se îmbrăţişează simbolic. "Dacă războiul divide, sportul uneşte", titrează cotidianul torinez.

"Filmele hard au dus la sinuciderea unei adolescente" scrie "La Repubblica". În localitatea Rovigo, o fată de doar 16 ani s-a sinucis cu pistolul tatălui, după ce în prealabil şi-a salutat mama, cu care era în casă. Un singur foc, în zona pieptului a fost suficient pentru a ucide tânăra. Era a doua tentativă de sinucidere. Adolescenta nu a lăsat nici un bilet care să explice gestul însă din investigaţiile iniţiale reiese ca principală cauză difuzarea pe internet a unor filme pornografice care o aveau ca şi protagonistă. Filmele hard au fost puse în reţea de către prietenul fetei, în urmă cu doi ani.

"Se goleşte coşul de cumpărături" titrează în prima pagină cotidianul "Il Messaggero". Noi recorduri legate de creşterea preţurilor la paste, ulei, salată, roşii şi derivate din lapte. Preţurile foarte mari frânează efectiv vânzările, în perioadă mai-iunie scumpirea fiind de 4,3%. Un studiu realizat de Unioncamere evidenţiază faptul că majorarea preţurilor a fost însoţită de o creştere extrem de slabă a vânzărilor, doar de 0,4%, atipică pentru această perioadă.

"O celulă teroristă, eliminată" scoate în prim plan "Il Giornale". În urma unei ample operaţiuni de investigaţie, care a dus la 15 percheziţii în trei zone diferite din jurul oraşului Bologna, au fost arestaţi 5 membri ai unei celule teroriste, iar un al şaselea este sub urmărire. Toţi arestaţii sunt de origine arabă şi acţionau preponderent în capitala provinciei Bologna. Misiunea lor pe teritoriul italian era recrutarea de noi membri şi expedierea de fonduri în diverse zone de coflict militar.

"Preţul petrolului continuă să scadă" scrie cotidianul economic "Il Sole 24 Ore". La închiderea bursei din New York, preţul barilului de petrol era de 115,20, cu 4,82 de dolari mai mic decât în ziua precedentă. În timpul sesiunii, preţul aurului negru a înregistrat o scădere până la 114,90 dolari. Puternica simbioză dintre petrol şi dolar a avut ca efect creşterea valorii primului, în detrimentul monedei unice europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite