Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombardarea Georgiei continuă să rămână în atenţia presei italiene. Ştirile de război sunt prezentate în paralel cu imaginile şi rezultatele sportivilor italieni la competiţiile

Bombardarea Georgiei continuă să rămână în atenţia presei italiene. Ştirile de război sunt prezentate în paralel cu imaginile şi rezultatele sportivilor italieni la competiţiile Jocurilor Olimpice de la Beijing.

"Dezamăgirea Pellegrini: Fusul orar m-a distrus", titrează în prima pagină Corriere della Sera. Înotătoarea Federica Pellegrini, campioana Italiei, s-a clasat pe locul cinci, spre dezamăgirea întregii naţiuni. Sportiva a motivat eşecul, faţă de cei care se aşteptau la medalia de aur din partea ei, prin faptul că întrecerile programate dimineaţa i-au dat bioritmul peste cap. Cotidianul italian susţine că orele au fost hotărâte de contractele uriaşe oferite de televiziunile americane.

"O româncă de 16 ani obligată să se prostitueze de către 3 conaţionali" este povestea cu care Il Messaggero deschide paginile dedicate Romei şi împrejurimilor. Fata a fost eliberată de carabinierii din Velletri, un orăşel în provincia Frosinone (80 de km sud de Roma). Minora a fost adusă din România cu promisiunea unui post bine plătit de menajeră. Ajunsă în Italia, cei trei români i-au sechestrat actele şi au "instruit-o" în noul serviciu. Carabinierii, găsind-o pe stradă, au dus-o la secţie pentru identificare, unde fata a povestit ce i s-a întâmplat. Cei trei români de 18, 22 şi 38 de ani au fost arestaţi sub acuzaţia de instigare la prostituţie şi sechestru de persoană. Capetele de acuzare se agravează dat fiind că fata era minoră.

"Părăsită la altar după 11 ani de logodnă" este povestea inedită pe care o descrie "La Stampa" în ediţia de luni. În faţa a aproape 200 de invitaţi, în biserică, mirele (38 ani) a pus capăt relaţiei de 11 ani. Cei doi îşi cumpărase o casă împreună şi le lipsea doar oficierea căsătoriei. Întâmplarea s-a petrecut la Padova (nordul Italiei) şi, în afară de şocul miresei şi cheltuielile nerecuperate, nu a avut alte repercursiuni. Ziarul aminteşte de un eveniment similar petrecut în Sudul Italiei cu cinci ani în urmă. Rudele miresei abandonate le-au agresat, în biserică, pe cele ale mirelui fugitiv iar sora miresei a încercat să se sinucidă de ruşine.

"Drumurile de vacanţă continuă să facă victime" titrează cotidianul "La Repubblica". Vara, mai mult ca oricând, străzile Italiei devin scenarii de măcel cu zeci de victime ale accidetelor rutiere. Sâmbătă noaptea, pe un drum naţional din Salento au murit 7 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. O depăşire neasigurată şi viteză excesivă a distrus viaţa a patru familii, care şi-au văzut copiii de la discotecă la morgă.

"Doi români au fost arestaţi pentru falsificarea unor carduri" scrie cotidianul "Il Giornale". În plin centrul Romei, la doi paşi de Vatican, cei doi români de 26 şi 31 de ani au fost surprinşi în timp ce demontau un skimmer (n.r. sistem electronic folosit pentru înregistrarea cardurilor originale) de la un bancomat. Aparatul fusese montat cu ceva timp în urmă şi i-ar fi ajutat pe cei doi să falsifice cardurile originale. Comportamentul lor ciudat a trezit suspiciuni unei patrule de carabinieri care i-a arestat pe loc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite