Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ziare din peninsulă au pus în centrul atenţiei triumful înotătoarei Federica Pellegrini la Olimpiadă unde a câştigat aurul la 200 de metri, stil liber, şi a stabilit un nou

Principalele ziare din peninsulă au pus în centrul atenţiei triumful înotătoarei Federica Pellegrini la Olimpiadă unde a câştigat aurul la 200 de metri, stil liber, şi a stabilit un nou record, dar şi polemica stârnită între guvern şi săptămânalul catolic, "Famiglia Cristiana", pe tema siguranţei publice.

"Italia riscă să ajungă la fascism. Polemică între revista Famiglia Cristiana şi Guvern", titrează "Corriere della Sera". Săptămânalul catolic, într-un editorial, avertizează asupra întoarcerii fascismului în Italia "sub alte forme". Motivul îl constituie măsurile adoptate de guvern pe tema siguranţei, mai ales "ideea inutilă şi absurdă de a lua amprente digitale copiiilor rom". De aceea Parlamentul de la Strasburg şi Consiliul European au protestat.
Exponenţi ai guvernului au replicat prin Carlo Giovanardi (PDL) că "fascist este tonul utilizat în ziar" şi îşi exprimă amărăciunea că un săptămânal care intră în toate parohiile italiene ar putea determina o parte din catolici să conducă împotriva guvernului o campanie fără precedent, plină de prejudicii şi ideologii false.

"Odiseea unei peruviene. În celulă pentru că este străină", relatează "La Repubblica". Două fete sud-americane au încercat să denunţe un poliţist pentru că le-a confundat cu nişte prostituate şi le-a adus injurii. Cele două fete, studente la Universitatea "La Sapienza" erau îmbrăcate normal şi stăteau pe scările unei biserici. Ajunse la Chestură pentru a reclama întâmplarea, una dintre ele a fost arestată şi ţinută în celulă împreună cu prostituate adevărate. Fetele se plâng că totul s-a întâmplat doar pentru că sunt străine: "Roma a devenit imposibilă pentru străini. Suntem în regulă, vorbim şi dialectul roman şi totuşi suntem tratate aşa".

"Cardurile magazinelor Upim, clonate", anunţă "La Stampa". În ultimele luni, toate cele cinci puncte de vânzare Upim din Torino au fost sparte de clonatorii de cărţi de credit. Se suspectează că banda care a acţionat este compusă din români. La ultima lovitură au fost furate 500 de coduri în câteva ore. Magazinele erau dotate de camere de luat vederi, senzori, chiar şi patrule de paznici, dar hoţii au reuşit să intre de mai multe ori. Au fost localizate câteva cărţi de credit cu care s-au făcut cumpărături în Spania şi la Milano. Poliţiştii sunt însă pe un drum bun, pentru că hoţii, deşi ingenioşi, au lăsat indicii importante.

"Băut la volan, pe sens opus", scrie tot "La Stampa". Un camionagiu român a fost blocat de poliţia stradală după ce a condus marţi noapte opt kilometri pe sens opus, pe centura oraşului Torino. A atins câteva maşini şi a riscat să fie arestat pentru că a fost agresiv cu forţele de ordine. Camionagiul român, A.M., de 41 de ani, era băut şi s-a opus testului cu fiola. Poliţiştii i-au confiscat tirul, iar acum riscă să fie condamnat şi să rămână fără carnet.

"Amendat cu 50 de euro pentru că a citit pe iarbă în parc", semnalează "Il Giorno". La Vicenţa un cetăţean a fost amendat pentru că a fost surprins întins pe iarbă în timp ce citea o carte. Poliţia municipală a aplicat doar ordonanţa dată de penultimul primar al oraşului, care, surprinzător, nu este ultima găselniţă transformată în lege pe baza decretului Maroni.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite