Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană vorbeşte astăzi despre politica externă, tratând situaţia războiului din Georgia. De asemenea, se relatează discursul lui Papa Benedetto XVI referitor la noile forme de

Presa italiană vorbeşte astăzi despre politica externă, tratând situaţia războiului din Georgia. De asemenea, se relatează discursul lui Papa Benedetto XVI referitor la noile forme de rasism care se manifestă în ţările lumii şi la apelul făcut pentru a trimite ajutoare umanitare în zona caucaziană.

"Papa: Îngrijorează noul rasism", relatează "Corriere della Sera". Papa a criticat dur noile forme de rasism care se manifestă în mai multe ţări ale lumii. "Manifestările legate de problemele sociale şi economice nu justifică dispreţul şi discriminarea rasială. Este nevoie de o ospitalitate reciprocă". Discursul lui Papa Benedetto XVI vine după polemica stârnită de săptămânalul "Familia Cristiană" pe tema siguranţei şi a romilor.

"The Independent: Fiţi atenţi la vacanţele în Italia, dacă un lucru este distractiv există o lege care îl interzice", scrie "Il Messaggero". Cotidianul britanic comentează interdicţiile considerate absurde, introduse în Italia de către primari care diferă de la un oraş la altul. De la mersul pe stradă cu sticle de vin interzis la Genova, până la castelele de nisip construite pe plajă la Veneţia. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a răspuns că "aceste ordonanţe trebuie să fie omogene, în aşa fel încât o interdicţie să fie adoptată de toate oraşele" şi subliniază că "aceste reguli sunt impuse pentru a nu transforma zonele istorice ale oraşului în locuri de dormit, aşa cum se întâmplă cu cerşetorii, dar şi cu turiştii prost crescuţi".

"Imigranţi, criza caselor. Chirii peste limită chiar şi pentru cei în regulă", comentează "La Repubblica". Confedilizia, confederaţia italiană a proprietarilor de case, avertizează că durata contractelor de închiriere a caselor nu coincide cu durata permisului de şedere, ceea ce determină un risc mai mare pentru proprietar. Se poate întâmpla să se închirieze casa unui imigrat în regulă care devine mai târziu clandestin, fără ca proprietarul să ştie. În ultimele două luni, după ce articolul 5 al decretului siguranţei a intrat în vigoare, au fost sechestrate în mod preventiv 50 de apartamente închiriate clandestinilor. Aceste măsuri au determinat nu numai închiderea pieţii caselor pentru clandestini, dar şi pentru imigranţii în regulă cu permisul de şedere, deoarece chiriile au crescut vertiginos. În schimb, pentru speculatori s-au creat condiţii pentru a afaceri bănoase. Imigranţii trăiau deja în condiţii de mizerie şi suprapopulare a apartamentelor, iar decretul siguranţei riscă să agraveze această situaţie.

"O tânără de origine chineză aruncă pe fereastră fiul rivalei", scrie "La Stampa". La Milano, un nou-născut de câteva zile a murit în urma căderii de la etajul doi. O chinezoaică a declarat că ea a fost cea care a aruncat copilul pe fereastră. Copilul a fost lăsat în grija acesteia de către o prietenă care s-a întors la locul de muncă la câteva zile după naştere. Motivul invocat de către femeie a fost suspectarea că mama copilului ar fi avut o relaţie amoroasă cu soţul său, iar gelozia s-a revărsat asupra copilului acesteia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite