Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ziare din peninsulă pun în primul plan astăzi câştigarea medaliei de aur la maratonul de 50 de kilometri de către atletul italian, Schwazer. Alte ştiri importante: un italian

Principalele ziare din peninsulă pun în primul plan astăzi câştigarea medaliei de aur la maratonul de 50 de kilometri de către atletul italian, Schwazer. Alte ştiri importante: un italian printre victimele dezastrului aerian de la Madrid, separarea Kremlinului de NATO şi misterul asupra declaraţiilor făcute de către Dalai Lama ziarului "Le Monde".

"Datoriile familiilor italiene s-au dublat în cinci ani: media este de 15.000 de euro", spune "Corriere della Sera". O analiză a CGIA (Asociatia micilor intreprinzatori) relevă faptul că în ultimii cinci ani datoriile familiilor italiene au crescut în proporţie de 93,28%. Aceste datorii cuprind rata împrumutului pentru casă sau pentru renovarea casei. Familiile cele mai îndatorate sunt cele din Roma, Milano şi Reggio Emilia. Această situaţie este cauzată de criza economică şi determină aceste familii să apeleze la împrumuturile bancare pentru a o depăşi.

"Dacă politica intervine în justiţie, se riscă pericolul fascismului", îl citează "La Repubblica" pe secretarul asociaţiei magistraţilor, Giussepe Cascini. "Dacă politica îşi va face loc în Consiliul Magistraturii riscăm să ajungem la un model autoritar, unde magistratura nu va fi independentă de puterea politică şi nu toţi cetăţenii vor avea drepturi egale", a acuzat Cascini. În privinţa proceselor în care a fost acuzat Silvio Berlusconi, Cascini spune că durata lor a fost prea lungă, astfel că nu s-a putut da nici un verdict. Şi mai adaugă că, înainte de reforma din 2002, pentru tipurile de infracţiuni de care Berlusconi a fost acuzat pedeapsa era mult mai serioasă, astăzi a devenit doar o contravenţie.

"A încercat să răpească o fetiţă pe plajă. Urmărit de oameni, un algerian a riscat să fie linşat", relatează "Il Messaggero". La Ostia, lângă Roma, un algerian a luat în braţe o fetiţă de trei ani şi a încercat să o răpească. Persoanele care erau pe plajă nu au rămas cu mâinile în sân. L-au prins pe răpitor şi au început să îl bată. Doi poliţişti au reuşit să îl salveze pe algerin de furia acestora. Străinul mai fusese arestat în trecut pentru o serie de infracţiuni.

"Tragedia din Madrid: printre victime şi un steward italian", titrează "Il Giorno". Printre victimele dezastrului aerian se afla şi un cetăţean italian, un steward de la compania Air France care mergea în vacanţă. Italianul era plecat din Italia de 13 ani. El a vorbit cu tatăl său care locuieşte în Sicilia chiar în ziua în care s-a produs accidentul. Anul acesta, Domenico Riso decisese să nu îşi petreacă concediul în oraşul natal aşa cum făcea în toţi anii. A ales să meargă în insulele Canare împreună cu prietenii săi francezi.

"Maratonul, Super-Schwazer de aur", relatează "La Stampa". Atletul italian a câştigat maratonul de 50 de kilometri. "Nici Superman nu mă poate întrece acum. Mă simţeam bine, vroiam să câştig şi o meritam", a declarat acesta. Sportivul a dominat cursa lăsând adversarii în urmă.

"Kremlin-ul divorţează de NATO", citim tot în "La Stampa". Moscova spune stop cooperării, iar Washington-ul consideră această decizie deplorabilă. Decizia a fost luată după întâlnirea miniştrilor de externe ai alianţei NATO de marţi, care au criticat violenţa ruşilor în Georgia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite