Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În liniştea creată de vacanţa clasei politice italiene, ziare din Peninsulă îşi concentrează atenţia pe campania electorală din America. Principalele cotidiene vorbesc despre succesul

În liniştea creată de vacanţa clasei politice italiene, ziare din Peninsulă îşi concentrează atenţia pe campania electorală din America. Principalele cotidiene vorbesc despre succesul soţiei lui Barak Obama, Michelle, la deschiderea conferinţei Democratice de la Denver. Evenimentul îl confirmă pe Barak ca şi candidat din partea Partidului Democrat la preşedenţia Statelor Unite.

"Turişti nemţi au fost agresaţi în cortul care îl instalaseră pe plajă", titrează cotidianul "Corriere della Sera". Identic scenariului de la Roma, unde o pereche de turişti olandezi a fost agresată de doi ciobani, Napoli se confruntă cu aceeaşi problemă. De data asta, autorii sunt tineri italieni, rezidenţi în zonă. Victima violului l-a recunoscut pe unul dintre agresori: fiul de 16 ani al unui şef din clanul Gionta, "cea mai puternică gruparea a mafiei napoletane (Camorra)". Cu toate că poliţia i-a identificat şi pe ceilalţi doi suspecţi, presa italiană nu publică nume şi fotografii.

"Dacă soldaţii ar fi patrulat pe străzi, Giovanna Reggiani era încă în viaţă", a afirmat ministrul italian de Interne, Roberto Maroni şi preluat de "Il Messaggero". Actualul Guvern a fost provocat de opoziţie să revizuiască pachetul de legi pentru siguranţa publică. Controversele au început de la întâmplarea de la periferia Romei care îi are ca protagonişti pe doi ciobani români. Agresiunea pe care au suferit-o doi turişti olandezi a dat prilejul opoziţiei să critice eficienţa deciziilor luate şi de ministrul Maroni, cum ar fi prezenţa soldaţilor pe străzile marilor oraşe. "Vrem să aplicăm legea europeană care permite dreptul la libera circulaţie, dar nimeni nu se poate opri să trăiască într-o ţară fără un venit corespunzător", a explicat ministrul Maroni, vorbind despre combaterea imigraţiei clandestine.

"Exod în sens invers", anunţă cotidianul "Il Tempo" întoarcerea italienilor din vacanţe. Ca în fiecare an, fenomenul va cauza blocări de trafic, accidente pe autostradă, aglomeraţie la aeroporturi şi haos general la bagaje. Oraşele vizate sunt Roma, Milano, Torino, Bologna şi Genova.

"Drogată, se aruncă de la balcon cu bebeluşul de 4 luni în braţe", scrie cotidianul La Repubblica. Giuliana L. (31 ani) din Milano se întorsese de la o petrecere cu alcool şi cocaină într-o stare de "delir". Tatăl băieţelului a încercat să i-l ia din braţe ca să îl hrănească, dar a întâmpinat rezistenţă. Într-un moment de neatenţie, Giuliana s-a aruncat de la etajul întâi pentru că "avea impresia că o bărbatul o urmărea ca să îi otrăvească băieţelul". Mama şi copilul au scăpat cu răni superficiale, dar femeia este acuzată de tentativă de omor.

"Mai puţine cine la restaurant", anunţă cotidianul Il Giornale. Valurile de scumpiri au afectat şi distracţia preferată a italienilor, "pizza fuori" (pizza în oraş). Din 2007, o cină la restaurant s-a scumpit cu 14,2%. O persoană trebuie să cheltuiască, în medie, cu 3 euro mai mult decât în anii trecuţi, ajungând să plătească seara cu bonurile de masa la de prânz oferite de angajatori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite