Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi scriu despre noul plan de relansare al companiei naţionale aeriene, Alitalia. În cazul ciobanilor români acuzaţi de maltratarea celor doi turişti olandezi se relateză

Ziarele de astăzi scriu despre noul plan de relansare al companiei naţionale aeriene, Alitalia. În cazul ciobanilor români acuzaţi de maltratarea celor doi turişti olandezi se relateză despre deciziile luate de către ministrul Maroni, declaraţiile primarului Romei şi a avocatului celor doi români.

"Maroni: O să îi expulzez pe cei doi români", titrează "Il Tempo". Ministrul de Interne, Roberto Maroni spune că "toleranţa zero trebuie aplicată până la capăt". Ministrul intenţionează să semneze astăzi decretul de expulzare a celor doi români acuzaţi de furt şi de viol în cazul cuplului de turişti olandezi, la Roma. "Dacă s-ar întâmpla ca cei doi agresori să iasă din arest, o să îi expediem în România", a mai adăugat. Maroni a spus că se simte "şocat de mărturisirea celor doi care văd violul ca o justificare. Ca şi cum, în modul lor de a gândi, violenţa asupra unei femei ar fi normală". În opinia ministrului, infracţiunile nu pot fi oprite 100%. "Important este să reacţionăm imediat".

"Alitalia, Air France revine în joc", relatează "La Repubblica". A mai rămas puţin timp până la naşterea noii Alitalia. Alături de întreprinzători locali şi bănci, se întoarce pentru negocieri Air France. Societatea nou constituită se numeşte "compania aeriană italiană". Rocco Sabelli a fost numit administrator unic, dar în zilele următoare societatea va fi transformată în societate pe acţiuni cu un consiliu de administraţie.

"Violenţă asupra femeilor: o româncă publică un anunţ pe internet în urma căruia devine victima unui abuz", spune "Il Messaggero". S-a întâmplat la Milano: o româncă a fost violată de către un conaţional care i-a răspuns femeii la un anunţ de pe internet. Românca de 20 de ani căuta o cameră pentru o lună pentru că apartamentul pe care îl împărţea cu iubitul ei italo-egiptean era în reparaţii. Românul i-a răspuns anunţului spunând că locuieşte cu prietena sa. În prima noapte femeia s-a trezit peste ea cu bărbatul care a forţat-o să întreţină un raport oral. Ziarul mai relatează încă trei violenze asupra femeilor care au avut loc în aceeaşi zi în alte zone ale ţării.

"Drepturile de transmisie TV, Liga refuză ofertele televiziunilor", relatează "Il Sole 24 Ore". Întâlnirea Ligii italiene de fotbal de la Milano cu reprezentanţii RAI şi Mediaset, pentru negocierea drepturilor de transmisie TV ale campionatelor de serie A şi B, a rămas fără rezultat. Este vorba despre drepturile de transmisie a imaginilor după încheierea meciurilor. Drepturile pentru transmisiile "în direct" fac obiectul altor negocieri. Oferta RAI a fost de 30 de milioane de euro, Liga cere însă 70 de milioane pentru acest sezon.

"Falşi agenţi care încearcă să înşele extracomunitarii", scrie "La Stampa". S-au înmulţit plâgerile depuse la poliţia din Torino de către extracomunitari care au fost abordaţi de falşi poliţişti. Doi italieni îmbrăcaţi în agenţi de poliţie i-au cerut actele şi celularul unui nigerian. "Poliţiştii" au fugit imediat ce acesta le-a înmânat lucrurile.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite