Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele italiene scriu astăzi pe primele pagini despre întoarcerea notelor, însoţite de explicaţii, în carnetul de elev, despre tânăra turistă din Israel violată în Peninsulă, despre

Ziarele italiene scriu astăzi pe primele pagini despre întoarcerea notelor, însoţite de explicaţii, în carnetul de elev, despre tânăra turistă din Israel violată în Peninsulă, despre faptul că Putin consideră că U.S.A. a provocat războiul din Georgia şi despre sex ca " boală de care suferă un milion de italieni".

"Trei noutăţi în sistemul şcolar de la 1 septembrie", anunţă "Il Sole 24 Ore", reluând propunerile făcute de ministrul Mariastella Gelmini." Se reintroduc educaţia civică (educaţia ambientală, sanitară, stradală), nota la purtare şi explicaţiile obligatorii de lângă note. Cât de curând se va reîntoarce şi regula unui singur învăţător la şcolile primare.

"O tânără israeliană, de 19 ani, a fost violată în Catanzaro (n.r., Calabria, sudul Italiei ) la plecarea din discotecă", titrează cotidianul "La Repubblica" .Tânăra era în vacanţă la Montepaone împreună cu logodnicul, un italo-argentinian, cu care locuieşte la Londra. În timp ce băiatul a decis să meargă la culcare, partenera a vrut să-şi continue seara într-o discotecă. Astfel, la sfârşitul nopţii de distracţie, doi tineri, conoscuţi în discotecă, s-au oferit să o conducă în hotel. Victima a fost găsită de poliţie graţie unui apel telefonic pe care l-a făcut un muncitor în dimineaţa de 28 august, la 113, spunând că a văzut o fată confuză pe stradă. Când a fot recuperată de poliţişti israelianca era plină de zgârieturi şi de vânătăi, dar nu a reuşit să furnizeze detalii precise despre agresorii săi.

"Războiul? E vina Statelor Unite ale Americii", reia "La Stampa" afirmaţia premierului rus, Vladimir Putin, dintr-un interviu acordat de acesta CNN-ului. "Ţarul " a afirmat în respectivul interviu: "S.U.A. a creat în mod special acest conflict pentru agravarea situaţiei şi în avantajul competitiv al unuia dintre candidaţii în luptă pentru Casa Albă." Putin se referea la republicanul John McCain care ar fi propus escluderea Moscovei din G8. La Stampa preia replica finală a premierului rus: "Noi ar fi trebuit să ne lăsăm omorâţi doar pentru a mai rămâne în G8?" Răspunsul Casei Albe nu a întârziat: "A se insinua că S.U.A. a generat războiul din cauza unui candidat politic nu e raţional", a afirmat Dana Perino, purtătorea de cuvânt de la Casa Albă.

"Reabilitată ultima vrăjitoare a Europei", titrează "Il Corriere della Sera". Anna Goldi, născută, în 1734, într-o familie modestă, se angajează ca menajeră la familia lui Jakob Tschudi, la Glarona. Tschudi îşi denunţă menajera, cu care se pare că avea o relaţie amoroasă, pentru că una din fiicele acestuia voma ace. Fiind torturată, Anna a mărturisit că a încheiat un pact cu diavolul, care i s-a arătat ca o pisică neagră, şi că a pus ace în laptele şi în pâinea copilei pe care o îngrijea. Pe 13 iunie 1782, la Glarona, femeia a fost decapitată. În realitate condamnarea oficială s-a făcut pentru otrăvire şi nu pentru vrăjitorie. Este vorba despre singurul caz, din lume, de reabilitare a unei vrăjitoare de către un parlament, precizează site-ul Swissinfo.

"Sexul e preocuparea a peste un milion de italieni", titrează ziarul "Libero". Cifra a fost făcută publică de La Società Italiana di Intervento sulle Patologie Compulsive. Studiul care a tratat subiectul a asemănat persoanele care sunt dependente de sex cu cele care depind de alcool. Bărbaţii suferă de obsesii sexuale în procent de 70-80% în timp ce doar 20-30% din femei au această obsesie. Studiul prezintă cele trei faze în desfăşurarea bolii: masturbarea, sexul la telefon şi sexul cu minori, cu persoane drogate sau cu handicap. Soluţia e oferită tot de specialişti: 90 de zile de îngrijiri medicale la care se adugă vizitarea unui psiholog.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite